Deze games zijn bevestigd voor de PlayStation 5

Achtergrond
Jermaine van Haarlem op 12 juni 2020
Deze games zijn bevestigd voor de PlayStation 5

Deze games zijn bevestigd voor de PlayStation 5

Ook al is het nog wachten tot het einde van 2020 voor we met de nieuwe PlayStation 5  aan de slag kunnen, maken gameontwikkelaars langzaam hun releaseplannen voor PlayStation 5 bekend. Vrij logisch ook nu de eerste specificaties rondom de console worden bevestigd. Waar we het bij sommige games moeten doen met een synopsis, zijn er bij andere games al beelden beschikbaar gesteld tijdens het PlayStatin 5 Reveal evenement. Tijd om deze eens op een rij te zetten.

Het PlayStation 5 reveal evenement waar we op 11 juni op werden getrakteerd zat boordevol nieuwe informatie. Naast de 26 nieuwe gametrailers werd er ook een lijst aan andere games getoond die we allemaal kunnen verwachten. Denk hierbij ook aan wederom een nieuwe generatie van Grand Theft Auto V, maar ook aan sequels van eerdere succesvolle games als Horizon Zero Dawn.Opvallend is het aantal games dat uit Sony’s eigen keuken komt.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft heeft officieel bevestigd dat de nieuwste game uit de franchise zeker naar de PlayStation 5 komt. De franchise die kreeg een aantal jaren geleden al een zachte reboot. Na Egypte en Griekenland, gaat deze nu richting het noorden waar de Noormannen  huishielden. Als Eivor leid jij je clan van Noorwegen richting middeleeuws Engeland. Helaas voor jou gaat dat niet zonder slag of stoot en kom je in aanraking met de Saksen. 

De nieuwe Assassin’s Creed gaat zich meer richten op de rpg-elementen waardoor het bouwen en onderhouden van nederzettingen meer naar de voorgrond komen. Ook het aanvallen van rivalen of het bevrienden van andere nederzettingen krijgt een grotere rol. Daarbij is er meer personalisatie aan het hoofdpersonage dan voorheen qua haren, tattoos etc. Ubisoft heeft al een trailer geplaatst waarin de sfeer duidelijk naar voren komt. 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Lord of the Rings: Gollum

De Lord of the Rings-films zijn al jaren oud, en de populariteit rondom de franchise blijft. In 2019 werd een nieuwe game in de wereld van Tolkien aangekondigd met niemand minder dan Gollum in de hoofdrol. Ontwikkelaar Edge bevestigde daarbij dat deze voor de PlayStation 5 in de maak was. 

Qua beelden hebben we nog niks mogen zien, maar het is wel bevestigd dat we een hele andere kant van Gollum te zien krijgen. De game is een actie/avontuur-game waarbij het verhaal centraal staat. Ook al zien we in de boeken maar fragmenten van Gollum, de game zou wel trouw blijven aan hoe Tolkien deze ooit geschreven heeft en de game verandert niet zijn achtergrond.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Watch Dogs: Legion

Legion werd al tijdens E3 2019 aangekondigd en had afgelopen maart 2020 uitgebracht moeten worden. Helaas kwam het er niet van en liet Ubisoft weten de game te hebben verplaatst naar haar volgende seizoen dat van april 2020 tot april 2021 loopt. Door deze verschuiving was de kans al zeer groot dat de game uiteindelijk naar de PlayStation 5 kwam, en Yves Guillemot heeft dit nu bevestigd op de website. 

In dit derde deel mogen we de straten van Londen gaan betreden. Daar kun je iedere NPC overnemen om de hackersgroep DedSec te helpen. Deze wil namelijk koste wat kost een autoritair regime verslaan. Als we de beelden mogen geloven, dan kunnen we in Londen helemaal los gaan met onze eigen speelstijl.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Gothic

In 2001 mochten we voor het eerst aan de slag met deze  Gothic-game. Het nieuws dat er een remake komt van deze klassieker is heugelijk te noemen. THQ Nordic heeft aangegeven dat ze zo trouw mogelijk aan het origineel willen blijven, maar de mechanics zo modern  mogelijk willen maken. Ook willen ze de feedback van de spelers die de teaser hebben gespeeld gaan gebruiken. Zo was een van de suggesties om er een gruwelijke wereld die minder kleurrijk is van te maken. 

In Gothic bevinden we ons in een fantasiewereld waarin de mensheid tegen Orcs vechten. Om deze strijd te winnen moet er magische erts uit een mijn worden gehaald. Hiermee kunnen krachtige wapens ontworpen worden. De koning besluit elke inwoner die een misdaad heeft gepleegd de mijn in te sturen en laat door zijn magiërs een koepel om de mijn heen plaatsen. Al snel gaat het goed mis binnen de koepel en weten de gevangenen de magiërs te overmeesteren. Als speler neem je de rol aan van een nieuwe gevangene en krijg je veel keuzes voor je kiezen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Outriders

[image_with_animation image_url=”17538″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De nieuwste co-op shooter van People Can Fly komt  ook naar de PlayStation 5. De Poolse Studio heeft veel ervaring met een andere franchise: Gears of War en dit is dan ook terug te zien in Outriders. Hoewel de overeenkomsten snel te zien zijn, voegt People Can Fly ook genoeg nieuwe elementen toe. Zo bezit je als speler verschillende magische krachten waarmee je je vijanden omver kunt blazen. 

Eerder schreven we al een preview over de game waarbij we alle details die bekend zijn al bespraken.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Deze games verschijnen op de PlayStation 5:

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Naar welke game kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel