The Boys

Kijktip
Jonathan Bolt op 9 oktober 2020
The Boys

Niet alle helden zijn super

Superhelden zijn al sinds jaar en dag een populair onderwerp in diverse films en series. Bovennatuurlijke krachten, extravagante persoonlijkheden, strakke pakjes en het redden van de wereld. Het genre heeft natuurlijk zo zijn aantrekkingskracht. Maar wat als blijkt dat de superhelden die iedereen adoreert niet altijd zo heldhaftig en onzelfzuchtig zijn als men denkt?

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over The Boys te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

Waar gaat het over?

The Boys gaat over een onwaarschijnlijke groep ‘normale mensen’ die allen om hun eigen redenen een afkeer hebben tegen superhelden en alles wat ze doen. Deze groep wordt geleid door de charismatische doch ietwat ongefilterde Billy Butcher. In een wereld waar supes (lees soeps), mensen met krachten,  beroemd zijn, aanbeden worden als goden en meer macht hebben dan politici, speelt niet iedereen volgens de regels. The Boys laat zien waar gewone mensen toe in staat zijn wanneer supes zich met regelmatig gaan misdragen. Het is de strijd tussen de machtelozen en de oppermachtigen.

In het eerste seizoen van The Boys maken we kennis met Vought, het bedrijf dat superhelden commercialiseert en middels het geheimzinnige compound V verantwoordelijk is voor het creëren van supes. Vought zet de supes neer als helden. The Boys ze wil het bedrijf ontmaskeren en afstraffen voor alle misdaden van de supes en het persoonlijk leed wat hen is aangedaan.

 In het tweede seizoen zijn The Boys op de vlucht nadat ze vals worden beschuldigd voor de moord op Madelyn Stillwell, een hooggeplaatste medewerker binnen Vought. Terwijl ze zichzelf gedeisd proberen te houden gaan hun plannen om Vought te ontmaskeren onverminderd door.

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

The Boys is een oneerbiedige weergave van het bekende superhelden recept. De serie beeld de superhelden naar buiten af als de perfecte mens. Ondertussen blijkt dat ze net zo veel gebreken hebben als ieder ander mens. In het geval van Homelander, vergelijkbaar met superman, lijkt het narcisme naar zijn hoofd te zijn gestegen. In scherp contrast met het het zorgeloze leventje van deze superhelden staan de leden van The Boys.  Een oud black-ops team van de CIA die het op zichzelf hebben genomen om de misdaden van de superhelden en Vought aan het licht te brengen. 

De confrontaties tussen deze twee kampen wordt vergezeld met het nodige geweld en bijpassende bloederige scenes. The Boys schuwd geen geweld of vulgair taalgebruik om de afleveringen net dat beetje extra te geven. 

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Amazon’s The Boys is een oneerbiedige kijk op het superhelden genre. Het is grof, grafisch en modern. Het is een verfrissende take op een succesvol recept. Het tweede seizoen van Amazon’s The Boys is inmiddels al uit en te zien via Amazon Prime Video.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel