Lucifer

Kijktip
Bianca van Steeg op 2 september 2020
Lucifer

Hel op aarde

Veel mensen zijn hun baan na een tijdje wel zat en hebben behoefte aan vakantie. Zo ook de duivel. Sinds 2016 kunnen we op Fox volgen hoe de duivel zijn troon in de hel inruilt voor een menselijke gedaante, met de identiteit van Lucifer Morningstar: nachtclubeigenaar van Lux, Los Angeles.

Lucifer mengt zich onder de mensen als protest tegenover zijn vader, die hem heeft gedwongen om de rol als koning van de hel op zich te nemen als straf. De duivel heeft een bijzondere gave waarmee hij de diepste verlangens van mensen naar buiten kan brengen en helpt maar al te graag om deze te vervullen als gunst, in ruil voor dat deze mensen bij hem in het krijt staan.

Waar gaat het over?

In de eerste aflevering wordt Lucifer per toeval meegesleept in een politieonderzoek wanneer iemand dicht bij hem blijkt te zijn vermoord. De detective die aan deze zaak werkt, Chloe Decker, wil hem erbuiten houden, want hij is natuurlijk geen agent. Lucifer is echter koppig. Uiteindelijk bewijst hij nuttig te zijn en de detective accepteert min of meer de onverwachte samenwerking. 

Al snel komt Lucifer erachter dat er iets niet klopt. Hij is de duivel, dus natuurlijk is hij onschendbaar door menselijke wapens. Chloe wil steeds maar niet geloven dat hij de duivel is, dus laat Lucifer haar op hem schieten met haar pistool. Maar dan gebeurt er iets geks: hij begint te bloeden. De duivel is gewond.

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Op het oppervlak lijkt de serie simpelweg te gaan over moordmysteries oplossen. Maar als je dieper kijkt, zie je al snel dat de focus ligt op Lucifer die zichzelf ontdekt; wie is hij buiten de duivel? Zijn broer, Amenadiel, die uit de hemel is gestuurd om Lucifer terug te halen, wordt ook snel meegezogen in deze mensenwereld. Beiden ontdekken steeds meer menselijke gevoelens zoals liefde en empathie en leren meer over de mensheid en zichzelf.

Chloe Decker is een belangrijke reden voor Lucifer om te blijven. Waarom kan alleen zij hem kwetsbaar maken? Waarom werkt Lucifer’s gave niet op haar? Natuurlijk brengt de duivel op aarde ook behoorlijk wat chaos met zich mee. Zo komt de mensenwereld meer en meer in aanraking met het hemelse.

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Lucifer is een serie die nu bestaat uit vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is nog niet afgerond en helaas is nog niet bekend wanneer het tweede deel uitkomt. Deze serie is gevuld met drama, actie, engelen en demonen. Gecombineerd met een emmervol sarcasme en komedie, is dit een heerlijke serie die je volledig in zijn ban neemt. Elk seizoen is nu te zien op Netflix.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel