Wat komt er in 2022 naar Netflix?

Achtergrond | Tips
Roman Coldenhoff op 19 februari 2022
Wat komt er in 2022 naar Netflix?

Van kettingzagen tot tijdreizen, Netflix heeft het allemaal.

Het zijn de hoogtijdagen voor streamingdiensten en Video On Demand-platforms. Er is tegenwoordig veel aanbod. Volgende maand wordt dit, met de lancering van ViaPlay en HBO Max in Nederland,  verder uitgebreid. Later dit jaar zal ook SkyShowtime zijn intrede maken. Netflix is desondanks de grote concurrentie nog steeds de grootste speler in de streamingmarkt. 

Netflix gaat dit jaar echt de strijd aan met alle andere streamingdiensten. Begin deze maand heeft Netflix een trailer uitgebracht waarin je alvast vooruit kunt kijken naar welke films er aan staan te komen. Er staat een heel divers aanbod aan te komen. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet.

Texas Chainsaw Massacre - nu te zien

Remakes en reboots blijven een hot topic in Hollywood. Ook wanneer het gaat om een vervolg op een film die de inspiratie heeft gevormd van wat we nu kennen als het slasher-genre. The Texas Chainsaw Massacre is een direct vervolg op de film met dezelfde naam die in de jaren ’70 is uitgebracht. Hiermee volgt de film hetzelfde principe dat voor de nieuwe serie van de Halloween-franchise is gebruikt. Deze film speelt zich net zoals Halloween af in een andere tijdlijn dan zijn voorgangers.

The Adam Project - april

The Adam Project is de nieuwe film van Ryan Reynolds en regisseur Shawn Levy (Free Guy). Het verhaal gaat over Adam (Reynolds) die terugreist in de tijd naar zijn jongere zelf en zijn overleden vader om zijn verleden te verwerken en tegelijkertijd de toekomst te redden. Met deze film lijkt Netflix de stap te maken van mid budget-films (tot 60 miljoen dollar) naar big budget-films. De eerste beelden zien er goed uit en de eerste reacties zijn lovend.

The Gray Man - juli

[image_with_animation image_url=”39605″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Met een budget van 200 miljoen dollar is The Gray Man de duurste film die Netflix tot nu toe heeft gemaakt. De film is gebaseerd op het boek met dezelfde titel van Mark Greaney. Het verhaal gaat over een huurmoordenaar van de CIA die achter donkere geheimen van de geheime dienst komt en daardoor voortvluchtig is. Er zit veel star-power in de film. Onder anderen Ryan Gosling, Chris Evans en Ana de Armas zullen te zien zijn in de film die door Joe en Anthony Russo wordt geregisseerd.

Guillermo del Toro's Pinocchio - december

Begin dit jaar bracht Netflix de stop-motion-animatiefilm The House uit. Het is een film die bestaat uit drie afzonderlijke verhalen die zich afspelen in hetzelfde huis. Het is een film die ik je zeker kan aanraden. Later dit jaar komt er nog een stop-motionfilm uit van regisseur Guillermo del Toro: Pinocchio. Het is een nieuwe vertelling van een houten pop die tot leven komt en ervan droomt om ooit een echt jongetje te worden. Met Del Toro als regisseur en een stemmencast die bestaat uit onder anderen Ewan McGregor, Cate Blanchett en Finn Wolfhard lijkt het niet mis te kunnen gaan.

Wednesday - najaar

[image_with_animation image_url=”39604″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”50%” max_width_mobile=”default”]

Het lijkt de ideale combinatie: Tim Burton die een serie maakt over Wednesday Addams van The Addams Family. Er is niet heel veel bekend over de inhoud van de serie. Wat wel bekend is, is dat Tim Burton heeft aangegeven dat het een “coming-of-age supernatural mystery comedy” zal zijn. De hoofdrol van Wednesday zal gespeeld worden door Jenny Ortega, die je nu kunt zien in de nieuwste Scream-film. Catherine Zeta-Jones en Luis Guzman zullen de ouders van Wednesday, Morticia en Gomez, spelen.

Extraction 2 - najaar

De eerste Extraction-film is een onvervalste actiefilm met Chris Hemsworth in de hoofdrol. Het deed me denken aan de actiefilms uit de jaren ’80 van Steven Seagal, Jean-Claude van Damme en Arnold Schwarzenegger – in andere woorden, films met een simpel plot en heel veel actie. Vrijwel meteen na het uitkomen van Extraction gingen er geruchten over een mogelijk vervolg. Eind vorig jaar werden de geruchten bevestigd met een teaser die nog veel aan de verbeelding over laat over het verhaal.

Er zal natuurlijk nog heel veel meer te zien zijn op Netflix dit jaar. Zo kun je bijvoorbeeld nu al genieten van de Koreaanse zombieserie All of Us Are Dead of het nieuwe seizoen van Cobra Kai of Snowpiercer. Naar welke film of serie op Netflix kijk jij uit? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit artikel