The Walking Dead-spin-offs op een rijtje

Achtergrond
Brechtje van Dam op 28 februari 2022
The Walking Dead-spin-offs op een rijtje

Genoeg zombiecontent terwijl je wacht op de finale

Het is alweer twaalf jaar geleden dat ik aan de buis gekluisterd zat terwijl sheriff Rick Grimes uit een coma ontwaakte in zijn ziekenhuisbed. Hij strompelde door verlaten gangen en struikelde over de lijken en ondode ‘walkers’, oftewel zombies (“Don’t Dead, Open Inside” zal echte fans iets zeggen). Honderden afleveringen en meerdere spin-offs later ben ik nog altijd verknocht aan The Walking Dead.

Het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead (TWD) is in volle gang. Nederlanders moeten nog even wachten op de finale. Daarom ben ik niet alleen opnieuw begonnen met het eerste seizoen van de serie, maar ben ik ook opnieuw alle spin-offs en andere leuke extraatjes afgegaan. Hieronder heb ik alle zombiecontent opgesomd waarmee jij jezelf bezig kunt houden tot de laatste aflevering.

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over The Walking Dead te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

Fear the Walking Dead

De eerste spin-off van TWD begon al in 2015: Fear the Walking Dead (FtWD). We volgen een samengesteld en tamelijk disfunctioneel gezin uit Los Angeles. In tegenstelling tot TWD zien we in FTWD wél hoe het begin van de uitbraak zich ontrafelt.

Door een moeizame start en een irritant hoofdpersonage heeft het even geduurd voor ik erin kwam. Maar ik kan je beloven: na seizoen 1 wordt de serie echt meeslepend. FtWD loopt bovendien nog, en bevat inmiddels een aantal van de tofste personages uit TWD (jawel, er zijn cross-overs!) Onder andere Morgan en Dwight kom je tegen in deze spin-off.

The Walking Dead: World Beyond

World Beyond volgt een groep jongeren die zijn geboren na de zombie-apocalypse en dus niet beter weten dan dat de wereld vol met ondoden en moordenaars is. Een interessante invalshoek (en een uiterst brute eerste aflevering), maar helaas met te weinig succes; De serie krijgt geen vervolg. Je kijkt de eerste twee seizoenen van World Beyond op Amazon.

The Walking Dead: webisodes

Tijdens de looptijd van de serie zijn er meerdere webisodes uitgebracht door AMC, waaronder TWD: Cold Storage en TWD: Torn Apart. Die rode machete waarmee Rick Grimes de kannibalen van Terminus uitmoordt? Die heeft een eigen spin-off.

In de webisodes leer je nieuwe personages kennen maar kom je dus soms ook bekende gezichten (of verhalen) tegen. Met een omweg kun je de webisodes kijken op de website van AMC. Je kunt ze ook downloaden.

[image_with_animation image_url=”39648″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

In het begin komen comic en serie nog redelijk overeen, maar uiteindelijk gaat het verhaal voor televisie een andere weg in.

The Walking Dead: de comics

Ik wil niet de megafangirl uithangen, maar eigenlijk moet je je schamen als je niet wist dat The Walking Dead gebaseerd is op de gelijknamige comic books. In het begin komen comic en serie nog redelijk overeen, maar uiteindelijk gaat het verhaal voor televisie een andere weg in. Dat betekent dat er dus nog genoeg zombiecontent voor het oprapen ligt! De comics zijn overigens een stukje heftiger en bloederiger, dan weet je dat.

[image_with_animation image_url=”39645″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

The Walking Dead (Telltale Games)

Wat mij betreft de enige fatsoenlijke TWD-game? Dat is The Walking Dead van Telltale. Een simpele point & click die allesbehalve simpel is wat het verhaal betreft. Je speelt als Lee en Clementine, twee personages die je nog niet kent uit de serie of comicbooks. Dat betekent overigens niet dat je geen bekende personages tegenkomt, want onder andere Glenn en Michonne hebben een rol in de games.

De game is opgedeeld in een aantal seizoenen. De keuzes die je maakt bepalen welke kant het verhaal opgaat. Het is meeslepend en heeft precies dat fijne sfeertje dat The Walking Dead zo tof maakt. Je kunt alle seizoenen van Telltale’s The Walking Dead op Steam vinden.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Er is al een tijd geleden gesproken over een aantal TWD-films die in de maak zijn, en wie weet wat AMC ons na de afloop van de serie verder nog voorschotelt qua zombiecontent. Welke spin-offs van TWD zou jij graag zien? Laat het weten in de reacties.