Knives Out

Kijktip
Rachel Wennekes op 1 augustus 2020
Knives Out

Iedereen zijn eigen waarheid

Zeg ik ‘Daniel Craig’, dan denk je waarschijnlijk aan James Bond. Maar dat is niet de enige plek waar we meneer 007 kunnen zien. Craig neemt vaker rollen op zich; zo ook als detective Benoit Blanc in de relatief nieuwe film Knives Out. Maar wat vinden we hier nu van? Het werd tijd dat we een kijkje namen!

In de film kun je lekker meespeuren met detective Benoit Blanc, waarbij je soms net iets meer informatie hebt dan hij. Het is een film waarbij je lekker achterover kunt genieten van het verhaal en de geweldige cast.

Waar gaat het over?

Als misdaadschrijver Harlan Thrombey de dag na zijn 85ste verjaardagsfeest dood gevonden wordt, wordt privédetective Benoit Blanc anoniem ingeschakeld om de vroegtijdige dood van meneer Thrombey te verklaren. Samen met de lokale politie gaat hij op onderzoek uit en beginnen ze met het verhoren van de familieleden en werksters van Thrombey.

Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat er diverse spanningen heersen tussen de familieleden. Iedereen is verdacht. Met de nodige pauzes en het roken van gigantische sigaren, probeert Benoit Blanc alles op alles te zetten om de waarheid boven tafel te krijgen.

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Zo’n samenvatting is natuurlijk hartstikke leuk, maar geeft lang niet aan hoe goed de film is. Met bizarre verwijzingen zoals ‘een donut in een donut’, het lachwekkende zuidelijke accent van detective Blanc en een goed in elkaar zittend verhaal, kijkt deze film lekker weg. Met de nodige Cluedo-achtige plottwists blijf je als kijker geboeid tot aan het einde.

In de loop van het verhaal verwacht je dat er iets gaat gebeuren wat je totaal niet aan zag komen. Ik kan je verzekeren: het omslagpunt in de film zag ik écht niet aankomen. Het is heerlijk om te zien dat diverse aanwijzingen duidelijk naar voren komen, terwijl detective Blanc deze totaal over het hoofd ziet. Hierdoor wisselt de film af tussen spannende, serieuze en humoristische scènes.

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Als je fan bent van het spel Cluedo, houdt van speurneuzen tijdens films, liefhebber bent van films zoals Murder on the Orient Express of gewoon fan bent van Daniel Craig, dan mag je deze film absoluut niet missen. De film kwam in de Nederlandse bioscopen uit op 28 november 2019 en is vanaf 25 februari 2020 te koop op DVD en Blu-ray. Ook is de film te zien op diverse streamingsdiensten zoals Amazon Prime en Pathé Thuis.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel