Emily in Paris

Kijktip
Bianca van Steeg op 15 november 2020
Emily in Paris

Bonjour!

Soms hebben we momenten waarop we drastische veranderingen willen maken. De spullen pakken en verhuizen. Nieuwe baan, nieuw land, nieuw leven. Nieuwe ik. Dat veel van ons deze neiging waarschijnlijk hebben tijdens een mentale breakdown, is maar een detail.

Het hoofdpersonage van de Netflix-original Emily in Paris, Emily Cooper, deed dit daadwerkelijk. Niet vanwege een midlife-crisis (dit zeg ik overigens met twijfel), maar omdat haar baas zwanger bleek te zijn. Emily neemt de plek van haar baas in binnen een Frans marketingbedrijf om de Amerikaanse zienswijze over te brengen voor een jaar. Dat ze geen letter Frans spreekt, lijkt geen punt te zijn.

Waar gaat het over?

Emily Cooper laat haar leven in Chicago achter zich. Daarmee ook haar vriend, met wie ze afspreekt om een lange afstandsrelatie te proberen. Spoiler alert: dit eindigt niet goed. In Parijs zijn ze echter niet heel blij met haar komst. De baas van het marketingbedrijf, Sylvie, is niet op de hoogte gebracht van de verwisseling en verbaast zich dus wanneer Emily geen woord Frans spreekt. Emily moet zichzelf behoorlijk bewijzen en misschien nog belangrijker: veel Frans leren om het respect van haar baas en collega’s te winnen. 

Ze besluit om een Instagram te openen waarop ze haar leven in Parijs deelt. Uiteindelijk krijgt dit account best veel aandacht. Op deze manier gaat deze app een belangrijke rol spelen in het behouden van haar baan.

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Ik zal er niet omheen draaien: de serie zit bomvol clichés. Stiekem is dit juist wat me aantrok tot de serie. Het is een serie die je enorm relaxed kunt kijken. Je hoeft niet per se al je aandacht erbij te hebben om het te kunnen volgen, dus het is ook ideaal voor op de achtergrond (of voor wanneer je net als ik eigenlijk de aandachtsspanne van een puppy hebt). 

De positiviteit die de serie uitstraalt kan precies zijn wat je nodig hebt. Emily komt veel tegenslagen tegen in haar leven in Parijs, maar vindt ook altijd een oplossing. Ze komt eigenlijk overal sterker bovenuit.

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Als je een luchtige wegkijker zoekt, kan ik je Emily in Paris zeker aanraden. De serie is momenteel op Netflix te zien, en goed nieuws: een tweede seizoen is al bevestigd! Een releasedatum is hiervoor nog niet bekendgemaakt, maar dit wordt momenteel geschat op oktober 2021.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel