Dit kun je verwachten als je deze zomer naar de bioscoop gaat

post
Rebecca Nieuwenhuis op 30 juni 2020
Dit kun je verwachten als je deze zomer naar de bioscoop gaat

Op zoek naar de airco

Het eerste half jaar van 2020 was op veel vlakken waardeloos. Veel dicht, weinig sociale contacten en veel binnen moeten zitten (dit laatste is dan nog niet zo vervelend als gamer, maar goed). We starten morgen met de maand juli en dus komen ook de vakanties er weer aan. Goed om eens op een rij te zetten hoe deze zomer er in de bioscoop uit gaat zien.

Eén van de echte vakantiegevoelens is toch wel dat de wereld enkele weken voor je open lijkt te liggen. Uitslapen, lekker op stap en eindeloos gamen en films kijken. Als je graag een filmpje pakt en wat verkoeling zoekt in de bioscoop, dan zijn er in de nasleep van corona toch wel wat dingen waar je op moet letten.

Yay, nog meer regels

De anderhalvemetersamenleving is inmiddels het woord van 2020 geworden en helaas geldt dat ook voor de bioscopen. Kom je met twee mensen uit een gezin? Dat is prima. Twee mensen die niet uit één gezin komen? Ook dat is helemaal goed. Meer van beide is echter niet oké. Met meer dan twee is anderhalve meter een handhaving die het bioscooppersoneel echt in moet zetten voor de veiligheid. Met een groepje naar de bios gaan kan dus wel, maar erover babbelen moet je toch echt ergens anders doen.

Napraten over een film is op het moment sowieso niet mogelijk. Vijf minuten voor en na je bioscoopbezoek is de maatstaf. Heel vroeg komen wordt niet getolereerd en erna is het ook de bedoeling zo snel mogelijk te gaan, zodat er weer ruimte is voor de volgende groep. Ook hanteren de meeste bioscopen kleine bezoekersaantallen: ongeveer 30 mensen per zaal om de veiligheid te garanderen. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit de gehele zomer zo blijft.

Als laatste is het belangrijk erop te letten dat je MOET reserveren. Spontaan naar de film gaan is op het moment gewoon even niet mogelijk. Om alles goed te monitoren is reserveren nou eenmaal nodig. Laten we het maar even in een positief licht bekijken voor we allemaal depri worden: je hebt in ieder geval geen stress over of jouw film nog wel een plekje heeft.

Maar wat kun je dan zien?

Nu de grootste regels uit de weg zijn, kunnen we door naar het belangrijkste deel van dit artikel: de films! We mochten een hele lading grote films verwachten in juli, maar helaas zijn er al twee uitgesteld. De films Mulan en Tenet staan op een aantal wenslijstjes, maar we moeten daar nog even voor wachten tot augustus. Toch wordt duidelijk dat we deze zomer genoeg mogelijkheden hebben om de donkere zalen op te zoeken.

De lijst van juli is inmiddels niet zo indrukwekkend meer, dankzij het uitstellen van bovenstaande twee titels, maar toch zijn er een aantal die zeker op je lijstje moeten. Zie hieronder de films van juli.

9 juli - Unhinged

Een vrouw (Caren Pristorius) en haar zoon staan in de rij voor een stoplicht. Het stoplicht wordt groen, maar de auto voor haar rijdt niet door. Een flinke dosis toeteren later besluit ze hem maar voorbij te rijden. Een klein stukje verder komen ze in de file terecht en wie staat er naast haar? De eerder genoemde auto. De man (Russel Crowe) in deze auto zegt een slechte dag te hebben en eist excuses, die zij weigert te geven. Hij besluit haar vervolgens een hele slechte dag te bezorgen en zet alles op alles om haar leven kapot te maken. Het klinkt misschien als een komedie, maar het is een heuse thriller. Geen leuke vent om tegen te komen dus.

2 juli – Force of Nature
2 juli – End of the Century
2 juli – The Outpost
2 juli – Never Rarely Sometimes Always
2 juli – Somebody Up There Likes Me
2 juli – The Secret: Dare to Dream

9 juli – Maiden
9 juli – Collective
9 juli – We Summon the Darkness
9 juli – Heroic Losers

15 juli – Lassie

16 juli – The Collini Case
16 juli – Duelles

23 juli – Dark River
23 juli – Adam
23 juli – Burden
23 juli – The Rental

Gelukkig is de zomer lang en kunnen we ook nog uitkijken naar augustus, waar de keuze ook weer reuze is.

12 augustus - Tenet

In deze film, waarin verschillende tijdlijnen door en langs elkaar heen lopen, maken we kennis met de organisatie Tenet. Zij weten iets dat de rest van de wereld niet weet: de Derde Wereldoorlog is in aantocht en het duurt niet lang meer voordat deze een eind maakt aan het veilige leven dat we nu kennen. Gelukkig kan deze organisatie de oorlog mogelijk tegenhouden door gebruik te maken van het concept tijd en het woord ‘Tenet’. Regisseur Christopher Nolan weet al een sterke trailer neer te zetten, waarbij meteen duidelijk is wat we kunnen verwachten van de film.

21 augustus - Mulan

Opnieuw neemt Disney ons mee naar een live-action remake van een geliefde animatiefilm. Mulan zou al in maart verschijnen, maar is nu dus uitgesteld tot augustus. Deze film neemt ons mee naar China in de oorlog tussen de noordelijke en de zuidelijke dynasties. Van elk gezin wordt verwacht dat zij een mannelijk familielid sturen om zijn steentje bij te dragen aan de oorlog. In het gezin van Mulan is er niet veel keus. Met een moeder, vader en twee dochters is de keuze snel gemaakt. De vader is echter al wat ouder en om hem alles te besparen besluit Mulan zich voor te doen als jongen. Zo trekt ze ten strijde in plaats van haar vader.

12 augustus – The Secret Garden

13 augustus – The Kingmaker
13 augustus – Alles is zoals het zou moeten zijn

20 augustus – Sibyl
20 augustus – Once Were Brothers
20 augustus – Antabellum

27 augustus – The New Mutants
27 augustus – Misbehaviour
27 augustus – Babyteeth

Ik moet zeggen dat de afgelopen paar maanden een behoorlijke indruk op me hebben gemaakt. Het is toch gek om een pandemie mee te maken, met alle heisa die erbij komt kijken. Ik ben echt blij dat er langzaamaan weer leven in de brouwerij komt en kijk uit naar een zomer met een lading goede films. Zijn er films waar jij erg naar uitkijkt?

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]