Weekend vol internationale gametoernooien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Weekend vol internationale gametoernooien

Dit weekend zijn er over de hele wereld gametoernooien te vinden. Op al deze gametoernooien zijn prijzen te winnen in de vorm van geldbedragen, auto’s of plaatsing voor grotere gametoernooien met meer prestige. Er zullen dit weekend dan ook veel gamers nerveus zijn en hun uiterste best doen om bij de top te horen van het toernooi waar zij aan meedoen.

We beginnen met de League of Legends Mid-Season Invitational. Dit weekend zal beslist worden wie de laatste plaats van het toernooi in zal nemen. Ook voor het populaire Counter-Strike: Global Offensive is er dit weekend een toernooi: acht teams zullen strijden om een geldprijs van 50.000 dollar in Sydney, Australië. Daarnaast zal voor dezelfde game op dezelfde locatie de Intel Extreme Masters XII gehouden worden. Hier strijden de meest getalenteerde spelers om een geldprijs van 100.000 dollar. Bij hetzelfde evenement is nog een derde toernooi, namelijk het toernooi van Smite.

Voor Hearthstone is een uitgebreid toernooi georganiseerd speciaal voor spelers uit Europa en China. De nummer één zal een Ferrari mee naar huis krijgen.

Voor fans van vechtgames is er dit weekend een hoop actie te aanschouwen. In Amerika zal de Texas Showdown gehouden worden. Hier zullen verschillende toernooien tegelijkertijd plaatsvinden voor games als Street Fighter V, Super Smash Bros. en Killer Instinct. In Italië is ook een Street Fighter V-toernooi, dat deel uitmaakt van de Capcom Pro Tour, dat gehouden zal worden in het prachtige Colosseum als knipoog en eerbetoon aan de vroegere gladiatoren die hier streden.

Parijs organiseert de Gears of War 4 Paris Open waar de beste Gears of War-spelers strijden om een deel van de 100.000 dollar prijzenpot. Dit weekend is ook het Dota 2 Dreamleague European Division. Hier wordt gestreden om plaatsen in het belangrijke event van de game in juli.

EA Sports heeft ook een aantal gametoernooien open staan dit weekend. In Madrid worden de FIFA 17 Ultimate Team European Regional Finals gehouden, waar zal worden gestreden om de laatste plaatsen in de finales later deze maand. Ook het Madden 17 Championship gaat weer verder; dit weekend zal in het teken staan van het voorspel voor de laatste ronde van het kampioenschap.

Als laatste zijn de Rocket League Regional Championships dit weekend, een kans voor spelers om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap later dit jaar en daarnaast plaatsing voor het volgende seizoen van deze competitie.