Tencent beperkt gametijd voor Chinese gamers

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Tencent beperkt gametijd voor Chinese gamers

In het afgelopen jaar heeft de Chinese uitgever Tencent zijn macht voelbaar gemaakt in de gamewereld. Het heeft een groot aandeel in PUBG en Path of Exile, maar wil nu ook wereldwijd games uitbrengen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een nauwe samenwerking met de Chinese overheid. Nu wil de uitgever ook minderjarige gamers aanpakken.

Het Chinese bedrijf Tencent is van plan om politiedata te gebruiken om zo minderjarige gamers te identificeren en hun gametijd te beperken. Volgens een verslag van Bloomberg blijkt dat de internetgigant vanaf het nieuwe jaar wil beginnen met het doorvoeren van diens plannen. Als het aan het bedrijf ligt, mogen gamers jonger dan achttien jaar dagelijks tussen 08:00 uur en 21:00 uur maar één uur spelen. Buiten die aangegeven tijdszone mag überhaupt niet gespeeld worden. Volgens Tencent is het de bedoeling dat deze regeling de mentale veiligheid van kinderen waarborgt.

Dit is niet de eerste keer dat Tencent lijkt in te spelen op een totalitair regime. In januari eerder dit jaar is Tencent begonnen met het doorspelen van lijsten van cheaters naar de lokale politie. In die periode zijn er minstens 150 gamers gearresteerd voor hun gamepraktijken. Hoeveel arrestaties er in de rest van het jaar zijn gepleegd, is niet bekend.