Chinese politie arresteert PUBG-cheaters met behulp van Tencent

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Chinese politie arresteert PUBG-cheaters met behulp van Tencent

De populaire battle royale-game PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een probleem met cheaters. Eind vorig jaar werd bekend dat er al anderhalf miljoen accounts geband waren in verband met cheaten. Het Chinese technologiebedrijf Tencent heeft besloten het probleem nog wat serieuzer aan te pakken en heeft in samenwerking met de Chinese politie 120 PUBG-cheaters laten arresteren.

Tencent is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het officieel uitbrengen van PUBG in China. De game moet daar dit jaar verschijnen, maar voor die tijd wilde Tencent klaarblijkelijk even schoon schip maken. De 120 arrestaties die verricht zijn, zijn onderverdeeld in 30 verschillende strafzaken. De mensen die zijn opgepakt hielden zich onder meer bezig met het verkopen van cheatprogramma’s die ervoor zorgen dat spelers door muren heen kunnen kijken of een auto-targeting optie hebben. Deze praktijken vallen onder het verstoren van computernetwerken, een misdrijf waar je in China vijf jaar celstraf voor kunt krijgen.

Afgelopen november werd bekend dat Tencent PUBG in China uit zou gaan brengen. De game was daar al erg populair, maar was desalniettemin nog niet officieel verkrijgbaar. Om de game geschikt te maken voor de Chinese markt zou Tencent ervoor zorgen dat de inhoud meer zou aansluiten op het socialistische gedachtegoed. Ook zou Tencent het probleem van de grote hoeveelheden PUBG-cheaters aan gaan pakken. Deze laatste belofte maken ze hierbij in ieder geval waar.