Street Fighter V krijgt in juni gratis “Story” DLC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V krijgt in juni gratis “Story” DLC

Street Fighter V zal later dit jaar gratis DLC krijgen die een verhaalmodus aan de game toevoegt. In deze modus wordt het verhaal van Street Fighter V uit de doeken gedaan en zullen de verhaallijnen van Street Fighter III, IV én V met elkaar verbonden worden.

Street Fighter V ligt bijna in de winkels maar Capcom lijkt het een en ander toch nog verborgen te hebben gehouden. Vandaag heeft het Japanse bedrijf aangekondigd dat Street Fighter V in juni van dit jaar gratis DLC zal krijgen die een story-mode aan de game toe zal voegen. De story-mode zal niet alleen het verhaal van Street Fighter V vertellen, maar ook vertellen hoe de gebeurtenissen van deel vier in deel vijf lopen, én de gebeurtenissen van deel vijf naar deel drie, die in het verhaal van Street Fighter als laatste plaats vind. Dit zal gebeuren in ruim een uur aan “cinematic content”. Dit betekent echter niet dat voorgaande manieren om het plot te vertellen, zoals proloog-filmpjes en epiloog-filmpjes, niet in de game zullen zitten. Street Fighter-director Yoshinori Ono legt uit:

“We pakken het verhaal op twee manieren aan. De eerste manier is de meer traditionele manier, met een proloog voor elk personage wanneer je de singleplayer begint. Het is wat je verwacht, screenshots die het verhaal vertellen, conversaties tussen personages. Maar met de DLC komt er iets nieuws bij. Het bevat video’s met de ingame models, die garant zullen staan voor ruim een uur aan film. Nogmaals: deze DLC zal helemaal gratis zijn. Iedereen die de game heeft gekocht, zal toegang tot deze DLC krijgen via een gratis update in juni.”

Gezien Capcom van plan is om Street Fighter V nog jarenlang te ondersteunen met nieuwe content, werd de vraag gesteld of extra verhaallijnen tot de mogelijkheden behoort. Matt Dahlgren van Capcom antwoordde dat hoewel dat nog niet gepland is, daar altijd nog verandering in kan komen.