Street Fighter V DLC vertraagd, Capcom biedt excuses aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V DLC vertraagd, Capcom biedt excuses aan

Na de magere release van Street Fighter V verzekerde Capcom gamers ervan dat er in de maanden erna maandelijks een nieuw personage aan het roster toegevoegd zou worden. Met de ingang van de maand juni heeft Capcom haar doel gemist voor een nieuw personage en biedt daarom excuses aan.

Veel mensen klaagden over het gebrek aan content in Street Fighter V, toen de game in begin februari uitkwam. Capcom erkende dat de game tekortschoot, maar beloofde het goed te maken door dit jaar zes nieuwe personages uit te brengen en een gloednieuwe en uitgebreide story mode aan de game toe te voegen. De nieuwe personages zouden over een tijdspanne van zes maanden uitkomen, één personage per maand. De maand mei is inmiddels alweer gekomen en gegaan, maar meer dan het nieuwe personage (Ibuki) aankondigen in een reveal trailer heeft Capcom niet gedaan. Capcom biedt verontschuldigingen aan en belooft in het vervolg dit soort dingen beter te communiceren met de fans.

We zullen de eersten zijn om toe te geven dat onze communicatie met de community beter kan. We zijn van plan dat de komende weken en maanden te verbeteren zodat we iedereen zo snel mogelijk kunnen informeren over de stand van zaken. Het eerste dat we aan willen kaarten is de release van onze volgende DLC-personage Ibuki: we wilden haar aan het einde van mei uitbrengen, maar dat zal pas het einde van juni worden. We willen de beste ervaring aan onze spelers geven, dus hebben we besloten om het een maand te verschuiven. We doen ons best om haar in de laatste week van juni uit te brengen.

Capcom liet verder weten zich volledig te willen richten op kwaliteit en dat ze niet wilden dat de nieuwe DLC maar voor de helft klaar was.

Op het vlak van de rage quitters die Street Fighter V teisterden, wist Capcom te vertellen dat het aantal spelers dat de games vroegtijdig verlaat gedaald is met 60% sinds de nieuwe aanpassingen zijn doorgevoerd. Volgens Capcom is dat een goed begin, maar hoopt het aantal nog meer te laten zakken met extra maatregelen.