Street Fighter: Resurrection-regisseur hekelt Hollywood-aanpak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter: Resurrection-regisseur hekelt Hollywood-aanpak

De regisseur van Street Fighter: Assassin’s Fist en het nieuwe Street Fighter: Resurrection heeft in een interview verteld waarom hij denkt dat zoveel gameverfilmingen niet slagen. Volgens hem komt het neer op een gebrek aan kennis over het materiaal en de hebzucht van producenten.

Joey Ansah verwierf wereldwijde roem dankzij zijn korte rol en vechtchoreografie voor de Matt Damon-film The Bourne Ultimatum. Later regisseerde hij de korte film Street Fighter: Legacy die niet onopgemerkt bleef door Capcom. Hij mocht daarna de miniserie Street Fighter: Assassin’s Fist maken en met de release van Street Fighter V mocht hij een nieuwe serie maken die zich vlak voor de gebeurtenissen van die game afspeelt. Vanwege de release van de nieuwe serie, Street Fighter: Resurrection, deed Ansah een interview met Gamespot waarin hem werd gevraagd hoe het komt dat zoveel verfilmingen van games mislukken.

“Een studio of productiemaatschappij ziet dat een bepaalde game zus of zo veel miljoen keer is verkocht en veel fans heeft. Ze zien dat de rechten voor een filmversie te koop zijn en nemen het direct over. Maar omdat ze te bang zijn om geld te verliezen krijgt het project een relatief klein budget. Een regisseur die geen enkel verstand van de game heeft, laat staan de game ooit heeft gespeeld, wordt dan aan het project verbonden, zolang hij in het verleden maar succesvolle films heeft gemaakt. Jonge acteurs die niemand kent worden dan gecast die misschien niet fysiek goed genoeg zijn, maar dat maakt niet uit, want men gebruikt toch wel stand-ins. Zo gaan ze het lijstje af en zo komt er weer een misbaksel, alleen voor wat makkelijk geld.

 

Dat is het probleem: mensen die de leiding hebben, maar geen passie voor hetgeen wat ze gemaakt willen zien. Er zijn voorbeelden dat het wel kan, kijk maar naar Zack Snyder en 300. Het was duidelijk dat hij een fan was van de strip en de film was een trouwe verfilming.”

Street Fighter: Resurrection is vanaf vandaag te zien, maar alleen voor Amerikaanse fans. Volgens Ansah wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om de serie via Machinima op YouTube te krijgen, maar daarover volgt later meer. Het volledige interview is hier te lezen.