Street Fighter 5 krijgt een speciale Arcade Edition

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Street Fighter 5 krijgt een speciale Arcade Edition

Toen Street Fighter 5 in 2016 uitkwam op pc en PlayStation 4 waren de reacties overwegend positief. Er was echter één belangrijke klacht: een gebrek aan singleplayer content. Met name het ontbreken van een arcade mode werd gezien als een teleurstelling. Meer dan anderhalf jaar na het verschijnen van de game wil Capcom de fans alsnog tegemoet komen met de aankondiging van Street Fighter 5: Arcade Edition.

Nadat een lek op Amazon eerder al zorgde voor geruchten over een arcade-modus voor Street Fighter 5, heeft Capcom het nieuws nu officieel naar buiten gebracht. Street Fighter 5: Arcade Edition verschijnt op 16 januari 2018 voor pc en PlayStation 4. De Arcade Edition bevat onder meer nieuwe gameplay-modi zoals de langverwachte Arcade Mode en een extra Battle Mode.

Naast de nieuwe gameplay-modi bevat de nieuwe editie alle DLC-personages, waardoor het totaal aantal speelbare personages in de game op 28 komt. Bovendien krijgt ieder personages een tweede V-Trigger aanval, wat er volgens Capcom wel eens voor kan zorgen dat vertrouwde personages heel anders gaan spelen.

Mensen die Street Fighter 5 reeds in hun bezit hebben, kunnen alle gameplay updates straks gratis downloaden via een in-game update. Alleen voor de DLC-personages zal nog steeds betaald moeten worden.