Star Fox Zero uitgesteld tot voorjaar 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Fox Zero uitgesteld tot voorjaar 2016

Zelfs Nintendo lijkt niet immuun voor het uitstelvirus dat de laatste tijd lijkt te heersen. Star Fox Zero haalt 2015 niet en is doorgeschoven naar het voorjaar van 2016. Volgens Shigeru Miyamoto wil men de kwaliteit van de titel verbeteren.

Wat één van de klappers voor de Wii U eind dit jaar moest worden, is uitgesteld naar de lente. Star Fox Zero, het nieuwste deel in de Star Fox-serie en de eerste Star Fox-game sinds 2005, is uitgesteld omdat Nintendo er nog niet tevreden over is. Het Japanse bedrijf kondigde dit via Twitter aan en liet weten dat de game om kwaliteitsredenen is uitgesteld. Shigeru Miyamoto gaf meer uitleg in een bericht op Facebook.

We wilden Star Fox Zero dit jaar uitbrengen. Hoewel de ontwikkeling van de titel gestaag verloopt, denken we dat we iets meer tijd nodig hebben. Dingen zoals de ervaring verbeteren die spelers krijgen wanneer ze met twee schermen tegelijk spelen, het verbeteren van de level designs en het aanpassen van de cutscenes. We zijn op het punt dat we de game uit zouden kunnen brengen, maar we willen de game beter maken zodat de nieuwe stijl van spelen beter overkomt. Voor de mensen die ernaar uitkeken deze game tijdens de feestdagen te spelen, bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan.

Het uitstellen van Star Fox Zero komt niet als een verrassing. Wij van Pixel Vault waren niet bepaald onder de indruk van wat we gezien hebben en daar zijn wij niet de enige in. Star Fox Zero heeft tot nu toe veel gematigde indrukken gewekt.