RiME verschijnt na lang wachten in mei

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
RiME verschijnt na lang wachten in mei

RiME, de puzzel-platformer van Tequila Works heeft een nogal hobbelige ontwikkelperiode achter de rug. De game is meerdere keren uitgesteld en de exclusiviteitsdeal met Sony is ook van de baan gegaan. Maar na regen komt zonneschijn: RiME heeft nu eindelijk een releasedatum.

De eerste trailer van RiME stamt alweer uit 2013. De game maakte zijn debuut in Los Angeles en zou exclusief op de PlayStation uitkomen. Voor dit alles heeft Microsoft de game al geweigerd, omdat het niet zou passen in het portfolio die Microsoft graag wilde opbouwen. Lang is het stil gebleven rond RiME, totdat vorig jaar ineens bekend werd dat Tequila Works de rechten van Sony had overgenomen en dat de studio een uitgever had gevonden. Grey Box en Six Foot namen die taak op zich en niet veel later bleek dat de game voor meerdere platformen uitkomt.

Op 26 mei kan men op de PlayStation 4, Xbox One en pc eindelijk aan de slag met de cel-shaded puzzelgame. RiME gaat 35 euro kosten op deze platformen. Ergens in de zomer verschijnt de game ook op de Nintendo Switch en opvallend genoeg is die versie een tientje duurder. Het is niet helemaal duidelijk waarom RiME op de nieuwste console van Nintendo duurder is.