Respawn opent het vuur op Call of Duty: Infinite Warfare

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Respawn opent het vuur op Call of Duty: Infinite Warfare

Een beetje digitale oorlogvoering is op de dag van vandaag helemaal niet vreemd. In de maanden waarin shooters in rappe opeenvolging verschijnen ontstaat zo nu en dan een flame war. Vaak zijn het de gamers zelf die hun favoriet met hand en tand verdedigen, al lijken ontwikkelaars er ook wat van te kunnen. Respawn heeft hiervan een prima voorbeeld gecreëerd door op social media het vuur te openen op Infinity Ward

Op Twitter lijkt de ontwikkelaar van het recentelijk verschenen Titanfall 2 een sneer uit te delen richting Call of Duty: Infinite Warfare. De studio legt gamers de keuze voor om te gaan voor een “veelal langzame en moeizame” game of een game waarvan de “uitzinnige precisie opwindend” is, gevolgd door #MakeTheRightCall.

Zoals eerder gezegd is het niet geheel ongewoon dat concurrerende ontwikkelaars elkaar plaagstootjes uitdelen, al ligt de situatie nu toch een tikkeltje anders. Zoals velen intussen wel weten bestaat Respawn Entertainment voor een groot deel uit voormalig Infinity Ward-personeel, wat de tweet dan weer een beladen tintje meegeeft. Activision en de oprichters van Respawn zijn namelijk niet als vrienden uit elkaar gegaan, gezien Jason West en Vince Zampella door de studio werden ontslagen wegens ‘contractbreuk en insubordinatie’.

Welke van de twee games geniet jouw voorkeur? Ga jij Titanfall 2, Call of Duty: Infinite Warfare of misschien beide in huis halen? Mocht je over de eerstgenoemde nog twijfelen, dan kan onze review van Titanfall 2 je wellicht helpen met je keuze.