Releasedatum Doom voor Switch aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Doom voor Switch aangekondigd

Bethesda heeft aangekondigd dat id Software’s Doom op 10 november uitgebracht gaat worden voor de Nintendo Switch. Dit laat Nintendo weten in een developer video.In een nieuwe developer video die werd uitgegeven door Nintendo bespreken creative director Hugo Martin en executive producer Marty Stratton wat spelers zoal kunnen verwachten van de Switch-versie van de game. Zo zal Doom op de Switch de volledige singleplayer campagne en alle moeilijkheidsgraden bevatten. Ook zullen de Arcade Mode en alle multiplayer maps en modi, inclusief alle reeds verschenen DLC, te spelen zijn.

Doom voor de Switch zal dus grotendeels hetzelfde aanbieden als de andere versies van de game. De enige ontbrekende modus is SnapMap, waarin spelers zelf levels kunnen maken. De levels die door de spelers worden ontworpen in SnapMap zijn bedoeld om in elke modus te functioneren.

Eerder werd al bekend dat het spel op de Switch in 30 FPS gaat draaien. Daarnaast zal de Switch-versie maar 16 GB in beslag neemt in plaats van 55 GB. Doom kwam in mei 2016 al uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In onze recensie waren we vooral enthousiast over de gameplay en hoe het spel eruit zag.