Pro-spelers helpen bij vormgeving Infinite Warfare

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pro-spelers helpen bij vormgeving Infinite Warfare

Hoewel Infinity Ward al meerdere delen van de Call of Duty-franchise op zijn naam heeft staan, betekent dit niet dat het bedrijf er vanuit gaat dat het alles weet wat er te weten valt om een shooter groot te maken. Voor Call of Duty: Infinite Warfare maakt de studio dan ook goed gebruik van de kennis die pro-spelers ze kan bieden.

Sinds de release van de trailer van Infinite Warfare is de game enorm in opspraak. Fans en haters van de game lijken zich te verzamelen en de video is een van de meest gedislikete filmpjes op YouTube. Om deze reden heeft Activision zich ook moeten verantwoorden bij de investeerders en een aantal vragen van hen moeten beantwoorden. Activision heeft daarnaast een oproep gedaan aan pro-spelers om hen te consulteren tijdens het ontwikkelen van de game. De ontwikkelingsdirecteur van Activision eSports, Jay Puryear, besprak dit in een interview met GamesRadar.

De pro-spelers spelen op een enorm hoog niveau. Zij geven antwoorden als: “Ik verwacht dat je hier spawnt”, of “Als ik de map op deze manier overneem, dan zou je ongeveer hier moeten spawnen”.

Zij helpen dus met name op het gebied van spawnen, maar ook op het goed afstemmen van de titel en daarnaast met de wapens en de inhoud. Zij hebben een duidelijke mening over deze onderwerpen.

Het is voor het eerst binnen de Call of Duty-franchise dat er op deze manier gewerkt wordt, maar het lijkt erop dat de ervaring van de pro-spelers de inhoud van de game ten goede moet komen. Call of Duty: Infinite Warfare komt uit op 4 november 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.