Pixel Papers #45: Spoilers en onthullingen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixel Papers #45: Spoilers en onthullingen

In deze eerste editie van Pixel Papers blikken we terug op de nieuwtjes die de redactie deze week geschreven heeft. Zo hebben we belangrijk nieuws over Call of Duty: Black Ops 4 en Civilization 6 voor op de Switch. Ook voor de mensen die gek zijn op films en series zijn er deze week nieuwtjes met schokkende bekendmakingen. Lees daarom snel verder en ontdek waar de entertainment industrie zich mee bezig heeft gehouden.

Elke dag proberen wij bij Pixel Vault nieuwe dingen te bedenken en oude dingen te verbeteren voor jullie, de lezers. Daarom komen we vanaf nu elke week met de Pixel Papers. Hierin worden de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week nog eens kort samengevat. Ook staan er links in elke samenvatting om je door te verwijzen naar de nieuwtjes zelf. Uiteraard is daar wat uitgebreidere informatie te lezen. We hopen dat jullie dit een leuke toevoeging vinden op de site.

Call of Duty: Black Ops 4 krijgt microtransacties

Treyarch heeft bekendgemaakt dat het microtransacties zal toevoegen aan Call of Duty: Black Ops 4 in een update. Er kunnen zogenoemde CoD-punten gekocht worden, waarmee diverse items gekocht kunnen worden in de Black Market. De items variëren van sprays tot outfits en Nebulium Plasma. Dat laatste kan gebruikt worden om eenmalige ‘buffs’ te maken tijdens de Zombie-modus. Black Ops Pass-gebruikers worden extra beloond met in-game cadeaus. Ook spelers die de Companion-app downloaden, krijgen daarvoor een beloning toegewezen. De CoD Points zijn vanaf nu te verkrijgen via de microtransacties in de game.

Call of Duty: Black Ops 4 
 Pixel Vault

De aankondiging is wisselend ontvangen door Call of Duty-fans. Hoewel sommigen blij zijn dat het voornamelijk gaat om skins die geen invloed hebben op gameplay, willen anderen geen microtransacties in de game hebben. Het toepassen van microtransacties ligt de laatste maanden onder een vergrootglas en er zijn ook overheden bezig met het onderzoeken van het kopen van in-game items. Vermoedelijk heeft Treyarch de introductie van microtransacties daarom uitgesteld tot enige tijd na release .

Lees hier onze review van Call of Duty: Black Ops 4

Geen multiplayer voor Civilization 6 op de Switch

2K Games heeft bevestigd dat Civilization 6 op de Switch geen online multiplayer-modus zal bevatten. Dit kwam naar buiten nadat een Reddit-gebruiker in de eShop van de Switch had gezien dat de game alleen via draadloze LAN met anderen gespeeld kan worden. Op deze bekendmaking hebben mensen online nogal gepikeerd gereageerd. Sommige van hen hebben zelfs gezegd de aanschaf van de game uit te stellen totdat de modus wel wordt geïntroduceerd. Dat de game de online versie van het spelen met vrienden niet bevat is opmerkelijk te noemen. In de PC-variant is dit namelijk wel mogelijk, net als bij alle voorgaande games in de Civilizationreeks.

Civilization VI 
 Pixel Vault

Scott Gimple praat over The Walking Dead-films. (Let op! Dit bericht kan spoilers bevatten.)

[SPOILER ALERT] In een aflevering van The Walking Dead is te zien hoe de serie afscheid neemt van het personage Rick Grimes, vertolkt door acteur Andrew Lincoln. Kort na de aflevering werd bekendgemaakt dat de acteur in dezelfde rol te zien zal zijn in maar liefst drie Walking Dead-films. De films zullen niet in de bioscopen te zien zijn, maar zullen gewoon op de televisie verschijnen. Acteur Andrew Lincoln liet in juli al weten dat hij de serie zou verlaten. Dit doet hij om meer tijd door te kunnen brengen met zijn gezin in Engeland. De opnames van de televisiefilms gaan volgend jaar van start, al is nog niet bekend gemaakt wanneer. Ook wanneer de films uitgezonden zullen worden is nog onbekend.

The Walking Dead-films 
 Pixel Vault

Tencent beperkt gametijd voor minderjarige Chinese gamers

De Chinese uitgever Tencent van onder meer PUBG en Path of Exile heeft aangekondigd de gametijd voor minderjarigen te beperken. Dit wil het bedrijf doen in samenwerking met de Chinese overheid. Tencent wil spelers jonger dan 18 jaar maar één uur gametijd geven tussen 08.00 en 21.00 uur. Buiten deze tijdsperiode mag er helemaal niet gegamed worden. Het bedrijf geeft als reden voor de maatregel het beschermen van de mentale veiligheid van de kinderen.

Overigens is dit niet de eerste keer dat de uitgever samenwerkt met de Chinese overheid. Zo heeft Tencent aan het begin van het jaar een lijst van valsspelers doorgegeven aan de politie en zijn daaruit 150 arrestaties voortgekomen.

Tencent 
 Pixel Vault

Film van Breaking Bad op komst

De populaire serie Breaking Bad wordt verfilmd. Dat meldt de Albuquerque Journal naar aanleiding van bronnen. Onder de naam Greenbrier wordt er aan de Breaking Bad film gewerkt. De opnames moeten deze maand beginnen in New Mexico en duren tot en met februari volgend jaar. Het verhaal draait om de ontsnapping van een ontvoerde man en hoe hij op vrije voeten probeert te blijven. Dit doet denken aan de ontvoering van personage Jesse Pinkman, gespeeld door Aaron Paul. In de serie ontsnapte hij ook aan zijn ontvoerders. Hierdoor had de serie een open einde, maar met deze film zou er voor afsluiting gezorgd kunnen worden.

De serie is al een paar jaar geleden afgelopen en sindsdien gingen er al speculaties in het rond dat er een film zou komen. Dit bleek tot nu toe niet het geval, ook al kwam er wel een spin off in de vorm van Better Call Saul. De advocaat die in Breaking Bad te zien was kreeg zijn eigen serie die volgend jaar inmiddels zijn vijfde seizoen ingaat.

Breaking Bad

DLC-plannen voor Final Fantasy XV geannuleerd

De regisseur van Final Fantasy XV, Hajime Tabata, heeft tijdens een livestream over de game aangekondigd ontslag te hebben genomen. Hij bedankte de fans voor de steun en meldde dat hij een eigen studio gaat oprichten. Daar zou Tabata naar eigen zeggen kunnen werken aan een nieuwe uitdaging. Vele fans van de game verwachtten dat er nieuwe aankondigingen zouden worden gedaan over mogelijke DLC. Er werd echter bekend gemaakt dat alle aangekondigde DLC geannuleerd is, met uitzondering van Episode Ardyn. Deze laatste heeft een releasedatum gekregen ergens in maart volgend jaar. Daarnaast werd gemeld dat er geen updates meer zullen komen voor de pc-versie van Final Fantasy XV. Tevens wordt de multiplayer Comrades in december gelanceerd op de PlayStation 4 en Xbox One als een standalone game.

Final Fantasy XV 
 Pixel Vault

Bedien je Samsung-tv binnenkort met hersengolven

Je leest het goed, Samsung is bezig om een tv uit te vinden die bestuurd kan worden door middel van hersengolven. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met het Center of Neuroprosthetics of the Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Zwitserland. De vraag naar dit soort producten neemt toe, aangezien er tussen de 110 en 190 miljoen mensen met een zware handicap leven. Dit kan gaan om spasmen of verlamming aan een gedeelte van het lichaam of de ernstige spierziekte ALS. Hierdoor moeten deze mensen altijd hulp van een ander krijgen.

Door een product te maken dat met hersengolven aangestuurd kan worden, worden mensen met een handicap zelfstandiger. De afstandsbediening heeft binnen het bedrijf de naam Project Pontis gekregen. De besturing gaat dus door middel van hersengolven die geregistreerd worden door een headset met 64 sensoren. Tevens zit er een sensor in die de bewegingen van het oog in de gaten houdt. Volgens het bedrijf worden er grote stappen gemaakt naar het verwezenlijken van het product. De technologie wordt op dit moment door Samsung tijdens hun Developer Conference in San Francisco gepresenteerd.

Samsung 
 Pixel Vault