Id Software werkt al aan nieuwe game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Id Software werkt al aan nieuwe game

Hoewel DOOM pas sinds afgelopen vrijdag in de winkel ligt, laat id Software er geen gras over groeien. Uit vacatures op de website van het moederbedrijf ZeniMax Media lijkt dat de ontwikkelaar al bezig is aan het volgende project. Wat het volgende project zal zijn is nog onduidelijk.

Recent zijn op de website van ZeniMax Media, moederbedrijf van ontwikkelaar id Software, verschillende vacatures verschenen. Daaruit blijkt dat er voor studio’s van id Software in Dallas, Texas en Frankfurt nieuwe mensen worden gezocht. Volgens de vacatures zal men aan ‘legendarische games als DOOM en Quake werken’. Onder andere voor de functie van Art Supervisor, Lead Gameplay Programmer en Senior Physics Programmer zijn vacatures met die tekst beschikbaar.

Hoewel er recent al nieuw leven werd geblazen in Wolfenstein met Wolfenstein: The New Order en met de recente release van DOOM, is het al een tijdje stil rondom Quake. De laatste versie van de bekende arena-shooter stamt alweer uit 2010 met Quake Live. Het zou dus niet heel vreemd zijn als deze titel als derde een nieuw leven krijgt bij de studio.

Wanneer er meer duidelijkheid is over het nieuwe project van id Software, dan lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault. Benieuwd naar het nieuwste project van id Software, DOOM? Lees dan onze review!