Gedwongen ontslagen bij uitgever Activision

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gedwongen ontslagen bij uitgever Activision

De geruchten deden al langer de ronde onder de werknemers, maar zijn afgelopen week door Activision bevestigd. De uitgever heeft besloten om een deel van hun werknemers gedwongen naar huis te sturen. Dat is opvallend, aangezien de cijfers over 2016 juist een positief beeld schetsten.

Kotaku meldt dat het in totaal om zo’n 5% van de personeelsleden gaat en het betreft medewerkers van onder andere Beenox, Treyarch en Infinity Ward. Blizzard Entertainment en de Major League Gaming-tak van het bedrijf zijn de dans ontsprongen. Het bericht is vrij opmerkelijk, omdat Activision in dezelfde periode aangaf dat ze haar verwachtingen voor wat betreft de omzet in 2016 heeft gehaald en zelfs heeft overtroffen.

Het is geen geheim dat de uitgever teleurgesteld is in het aantal verkopen van Call of Duty: Infinite Warfare. De game wist de verwachtingen niet waar te maken en fans van de serie waren over het algemeen niet erg positief over de laatste toevoeging aan de franchise. Vooral de setting was ze een doorn in het oog.

Daarnaast heeft de uitgever behalve Destiny 2 en een nieuwe Call of Duty nog niet erg veel op stapel staan voor 2017. Dit heeft Activision doen besluiten hun huidige beleid onder de loep te nemen. In een officieel statement aan Kotaku gaf het bedrijf aan hun beschikbare middelen opnieuw in te delen en zich aan te willen passen aan de steeds belangrijker wordende digitale markt.