Game Awards 2014: De winnaars, de games en de trailers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Game Awards 2014: De winnaars, de games en de trailers

Afgelopen nacht vond in Las Vegas voor de eerste keer The Game Awards plaats, opvolger van de Video Game Awards. Net als zijn voorganger stond de Game Awards ook weer bol van de prijzen, games en trailers, dus hebben we van de Game Awards 2014: De winnaars, de games en de trailers even voor je op een rijtje gezet.

Awards

De awards zijn natuurlijk de belangrijkste prijzen van de avond. Dit jaar werden er maar liefst 22 awards uitgereikt aan ontwikkelaars, studios en gamers uit de industrie. De award zelf werd ontworpen door de WETA Workshop, wat resulteerde in een mooi staaltje kunst. Dit zijn de winnars van de avond:

Best perfomance: Trey Parker als verschillende stemmen, South Park: The Stick of Truth

Best score / soundtrack: Destiny

Best online experience: Destiny

Best mobile / handheld game: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Best fighting game: Super Smash Bros. for Wii U

Developer of the year: Nintendo

Best sports / racing game: Mario Kart 8

Best shooter: Far Cry 4

Games for Change: Valiant Hearts: The Great War

Best narrative: Valiant Hearts: The Great War

Industry Icon: Roberta en Ken Williams (Oprichters van Sierra Entertainment)

Best independent game: Shovel Knight

Game of the Year: Dragon Age: Inquisition

Best Remaster: Grand Theft Auto 5

Best action / adventure game: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Best role-playing game: Dragon Age: Inquisition

Best family game: Mario Kart 8

Keuzes van de fans

Most Anticipated Game: The Witcher 3: Wild Hunt

eSports Player of the Year: Matt “NaDeSHoT” Haag (Call of Duty)

eSports Team of the Year: Ninjas in Pyjamas (Counter-Strike: Global Offensive)

Trending Gamer: TotalBiscuit

Best Fan Creation: Twitch Plays Pokemon by Anonymous

Aankondigingen

Naast alle awards die zijn uitgereikt, zijn er natuurlijk ook verschillende games aangekondigd. Hoewel Street Fighter V uren voor aanvang van de Game Awards leek te lekken, was deze in geen velden of wegen te bekennen tijdens de show. Deze games werden er wel aangekondigd:

Tacoma – Een nieuwe game van indie-ontwikkelaar Fullbright, bekend van het recente Gone Home. Tacoma speelt zich zo’n 200.000 mijlen van de aarde af op het ruimtestation Tacoma, waar zich een mysterie langzaam ontrafelt. De eerste trailer van de game toont omgevingen die doen denken aan BioShock’s Rapture, maar dan in de ruimte in plaats van op de bodem van de zee. De game staat op de planning voor 2016 en de eerste trailer staat hieronder:

Nieuwe game van nieuwe ontwikkelaar Hazelight – De nieuwste game van de nieuwe studio Hazelight is ook in ontwikkeling, al zijn de details nog erg schaars. Wat we weten is dat de game wordt ontwikkeld door een gedeelte van de ontwikkelaars die ook verantwoordelijk waren voor Brothers: A Tale of Two Sons en dat de game wordt uitgegeven door Electronic Arts. De eerste trailer bekijk je hieronder:

Before – Facepunch Studios, de ontwikkelaar van survival game RUST, is naast de eerder genoemde titel ook bezig met een nieuwe survival-game genaamd ‘Before’. Before neemt je mee naar de tijd van holbewoners en ijstijden, waarbij de sfeer van de game duidelijk anders is dan zijn voorganger. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend, maar details over een alpha-fase zullen we binnenkort horen.

Godzilla – Godzilla keert terug naar de PlayStation 3 en PlayStation 4, maar niet in een vorm die we hadden verwacht. In de nieuwe Godzilla-game kruipen spelers in de huid van het gigantische monster, om zo in twintig verschillende missies steden met de grond gelijk te maken en het op te nemen tegen iconische vijanden van Godzilla. De game staat voor 2015 op de planning.

Dungeon Defenders 2 – Dungeon Defenders krijgt in 2015 een vervolg op de PlayStation 4. Dit maakte Trendy Entertainment tijdens de show bekend. De game is ondertussen al wel beschikbaar op Steam Early Access, maar zal volgend jaar dus ook naar de PlayStation 4 komen. De uiteindelijke versie van de game zal free-to-play zijn.

Trailers

Natuurlijk zien we tijdens de Game Awards ook de grootste games die al zijn aangekondigd voorbij komen in trailer-vorm. Zo ook dit jaar, meteen beginnend met een grote naam: The Legend of Zelda Wii U – De nieuwe Legend of Zelda-game voor de Wii U kreeg tijdens de show eindelijk de eerste beelden in vorm van gameplay footage met begeleiding van Shigeru Miyamoto en Eiji Aonuma. In de game zien we Link de gigantische nieuwe wereld voor een gedeelte verkennen, op de rug van Epona. De besturing van Epona zou veel simpeler moeten worden, waardoor spelers zelf zich kunnen richten op het vechten te paard. Bekijk de gehele video hieronder:

Human Element – De nieuwe game van Robert Bowling, bekend van de Call of Duty-franchise, Human Element heeft zijn eerste trailer gekregen tijdens de show. De game speelt zich af zo’n 30 jaar na een zombie-apocalypse en heeft een opvallende, kleurrijke stijl.

The Witcher 3: Wild Hunt – De game die door de meeste spelers geanticipeerd wordt voor 2015 kreeg ook een trailer tijdens de show. Tijdens de show werd ook bekendgemaakt dat we in de game niet alleen als Geralt kunnen spelen, maar ook als andere karakters uit de serie. Hoe dat precies zit, horen we binnenkort.

No Man’s Sky – Van No Man’s Sky weten we ondertussen dat er een einddoel in de game zit. Dat gegeven verscheen deze week al in het nieuws. Tijdens de show werd er een nieuwe trailer van de game getoond, waarin we verschillende gegenereerde werelden bezochten.

The Order: 1886 –  PlayStation’s grote exclusive voor het voorjaar van 2015, The Order: 1886, kreeg tijdens de show een nieuwe trailer waarin we een gedeelte van de game te zien kregen aan boord van een luchtschip.

Bloodborne – Ook Bloodborne heeft afgelopen jaar al hoge ogen gegooid. De game is veelbelovend en velen kijken er dan ook halsrijkend naar uit om, in een andere setting dan gewend van de Souls-serie, genadeloos gepijnigd te worden. In de nieuwe trailer die werd getoond tijdens The Game Awards, werd nieuwe gameplay getoond.

Until Dawn – Until Dawn was voor het eerst speelbaar in ons eigen kikkerlandje, maar de gameplay is nog lang niet voor iedereen duidelijk. Na het zien van de trailer die tijdens de show getoond werd, zou het wel duidelijk moeten zijn.