EA onthult reboot Need for Speed

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA onthult reboot Need for Speed

Electronic Arts wil een nieuwe weg inslaan met de Need for Speed-franchise. EA-studio Ghost Games onthulde vandaag een reboot van de serie, waarvan de eerste game een niet verrassende titel heeft: Need for Speed. De game moet ‘geven wat de fans willen’, en dat is volgens EA verregaande customization, een authentieke ‘urban car culture’, een nachtelijke open wereld en een verhaal dat je moet meeslepen.

Chef Marcus Nilsson van Ghost Games zei dat de nieuwe Need for Speed (NFS) de game wordt ‘die we altijd al wilden maken’. ‘We luisteren naar de fans en leveren een ervaring die tot hun verbeelding spreekt en hun passie voor auto’s en snelheid vertolkt’, aldus Nilsson. De game moet zich afspelen in een open wereld waarbij de ontwikkeling zich vooral heeft gericht op details.

De Need for Speed-serie stamt uit 1994. Het is voor het eerst dat EA teruggrijpt naar de oorspronkelijke titel, nadat er een aantal subseries zijn uitgebracht binnen het Need for Speed-genre, zoals de Hot Pursuit-serie en de veelgeprezen Underground-serie. EA lichtte maandag al een tipje van de sluier met een teaser voor de nieuwe game. Daaruit viel vooral op te maken dat de game teruggaat naar het tijdperk waarin auto’s ‘pimpen’ helemaal in was. De game voert wat dat betreft niet terug op de eerste NFS-game, maar op de Underground-serie die populair was onder de gamers.

Need for Speed moet herfst dit jaar uitkomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. EA heeft nog geen screenshots vrijgegeven.