[UPDATE] President Platinum Games stapt op

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
[UPDATE] President Platinum Games stapt op

[UPDATE] Nadat eerder de geruchten de ronde deden is vandaag bevestigd dat Platinum Games president Tatsuya Minami is vertrokken bij de ontwikkelaar. Zijn opvolger, Kenichi Sato, liet in een verklaring weten dat het tienjarig bestaan van de studio de perfecte gelegenheid vormde om te herstructureren, waar het vertrek van Minami dus een onderdeel van vormde.

[ ORIGINEEL BERICHT] De president van Platinum Games, ontwikkelaar van onder andere het nieuwe Star Fox Zero en Bayonetta, zou zijn opgestapt. Dit melden bronnen aan GamesBusiness, volgens een vertaling van Kotaku. Tatsuya Minami zou zijn functie eind maart hebben neergelegd.

Volgens de bronnen wordt Minami vervangen door Kenichi Sato, die al in de directie van de studio zat. Ook andere leden van de directie zouden vervangen worden door interne kandidaten. Of Minami in een andere functie actief zal blijven binnen het bedrijf is nog onduidelijk. De studio heeft tot nu toe nog niet gereageerd op vragen van de pers en ook een publiek statement blijft uit.

Het nieuws komt op een ongelukkig moment voor de studio nu de reviews van Star Fox Zero naar buiten komen en deze niet allemaal even positief zijn. Daarnaast is de andere game van de studio, Scalebound, eerder al doorgeschoven naar 2017. Dit terwijl de studio juist dit jaar zijn tiende verjaardag viert.