Capcom geeft info over Street Fighter V maart-DLC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom geeft info over Street Fighter V maart-DLC

Capcom beloofde al voor de launch van Street Fighter V dat de eerste DLC in maart uit zou komen. Tegen het einde van de maand lijkt Capcom toch daad bij het woord te voegen en heeft informatie gegeven wanneer de game zijn eerste update en DLC zal gaan krijgen.

Omdat Capcom de update/DLC ergens in maart had beloofd en de maand al bijna voorbij is, gingen veel fans twijfelen of het wel waar was. Vandaag heeft Capcom duidelijk gemaakt wat de fans in de aankomende update kunnen verwachten, en de inhoud van de update verklaart wellicht waarom de update zo lang op zich heeft laten wachten.

De update zal in twee delen komen. Het eerste deel zal naast de Challenge mode ook Trials, een online rematch-optie, online verbeteringen en bug fixes bevatten en op 28 maart uitkomen. Het tweede deel van de maart-update verschijnt op 30 maart en zal de nieuwe fighter Alex (bekend uit de Street Fighter III-serie) tijdelijk toevoegen aan het roster.

Spelers hebben tot nu toe Fight money kunnen verdienen door de game te spelen maar het zou ook de bedoeling moeten zijn dat spelers geld kunnen betalen voor de ingame valuta Zenny. Omdat die functie nog niet in de game zit en ook niet in maart zal verschijnen, kunnen spelers gratis gebruik maken van Alex totdat de ingame-shop ook beschikbaar is.

“Dit geldt voor alle personages die uitkomen voordat de Zenny-shop beschikbaar zal zijn. Wanneer de Zenny-shop online is, zal de gratis proefperiode voor de nieuwe personages afgelopen zijn. Spelers kunnen dan hun Zenny, Fight money of hun Season Pass gebruiken om de personages te unlocken. Op dit moment kunnen we echter niet zeggen wanneer de Zenny Shop online gaat, maar het zal zo snel mogelijk zijn”.

Alex is een favoriet van veel Street Fighter-spelers en is ook de eerste DLC-character die voor Street Fighter V verschijnt. In de maanden die volgen kunnen fans in ieder geval Guile, Balrog (Boxer), Ibuki, Juri en Urien verwachten. In Juni staat een grote update gepland in de vorm van een nieuwe mode met een zeer uitgebreid verhaal.