Razer stopt tijdelijk met sponsoren van fighting-game toernooien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Razer stopt tijdelijk met sponsoren van fighting-game toernooien

Hardware-fabrikant Razer zal tijdelijk stoppen met het sponsoren van fighting-game-toernooien. Dit heeft de CEO van het bedrijf bepaald naar aanleiding van een Street Fighter V-toernooi waar een aantal nieuwe fightsticks van Razer het leven lieten.

Gisteren vond er een groot Street Fighter V-toernooi plaats, maar van een leien dakje ging het allerminst. Drie van de deelnemers (waaronder Infiltration) maakten gebruik van fightsticks geleverd door hardware-fabrikant Razer, die alle drie niet bleken te werken. De CEO van Razer heeft in een statement via Facebook voor opheldering gezorgd. Hij verklaarde dat de fightsticks niet goed functioneerden, omdat de spelers in kwestie gebruikmaakten van prototype controllers.

“Infiltration maakte gebruik van een van onze prototypes tijdens het toernooi. Het is slecht nieuws voor ons dat de controller niet meer naar behoren werkte. De fightstick heeft het maandenlang goed gedaan, maar nu blijkt een firmware bug roet in het eten te gooien. We zullen ons best doen om de fouten eruit te halen voordat ze in massaproductie gaan. Daarom zullen wij onze sponsoring staken totdat onze PlayStation 4-producten weer optimaal werken en onze spelers ongehinderd kunnen spelen.”

Het toernooi heette Final Round 19 en werd uiteindelijk toch nog gewonnen door Infiltration. Door zijn overwinning heeft hij een plek weten te bemachtigen voor de Capcom Cup die in december wordt gehouden.