Game director The Division vertrekt naar IO Interactive

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Game director The Division vertrekt naar IO Interactive

Ryan Barnard, game director voor Tom Clancy’s The Division, heeft recentelijk Ubisoft verlaten. De regisseur heeft besloten om nu aan de slag te gaan bij Square Enix-studio IO Interactive. Barnard gaat hier aan de slag als gameplay director.

Uit het LinkedIn-profiel van de regisseur blijkt dat hij zijn positie bij Ubisoft eind februari heeft verlaten, om bij IO Interactive in maart te beginnen. Volgens MCV is de positie van gameplay director nieuw binnen IO Interactive, waarbij Barnard de drie pilaren van IO zal overzien: Gameplay, Online en World. De eigenaar van de studio van Square Enix gaf in een statement het volgende aan:

Ryan’s contributies aan gamedesign over de jaren hebben laten zien dat hij de ideale persoon is om de komende inspanningen aan te sturen. We zijn erg blij om zijn talent toe te voegen aan de groep geweldige mensen bij IO.

Barnard begon in de industrie bij Sony Online Entertainment, waarna hij onder andere werkte voor EA Mythic en Crytek. In 2011 ging hij aan de slag als associate creative director bij Ubisoft Massive, om in 2013 uiteindelijk game director bij de studio te worden. Daarbij leverde hij Tom Clancy’s The Division af, het meest recente Ubisoft-succes.