Capcom straft ragequitter Street Fighter V met degradatie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom straft ragequitter Street Fighter V met degradatie

Het lijkt erop dat Capcom het meende toen werd aangekondigd dat er werd gekeken naar een manier om ragequitters te bestraffen in Street Fighter V. Een Japanse speler met de naam World_Combo is onlangs door Capcom een heel stuk teruggezet in de wereldranglijst nadat werd aangetoond dat deze zijn rang had behaald met behulp van ragequits.

World_Combo leek het allemaal goed voor elkaar te hebben, gezien hij een van de twee Street Fighter V-spelers was die de fel begeerde rang Super Platinum wisten te behalen, een rang waar je een duizelingwekkende 10000 League Points voor moet vergaren. Nadat was gebleken dat de speler er een handje van had om vlak voor verlies de game te verlaten zag Capcom zich genoodzaak om meer dan 9000 van zijn League Points van zijn score af te trekken, waardoor World_Combo weer is teruggezakt naar de rang Bronze.

07_rager01
Hier had hij ze nog..
07_rager02
..en binnen het uur waren ze weg

Het is misschien allemaal erg spijtig voor World_Combo, maar het geeft aan dat ‘valsspelen’ niet onbestraft blijft. Vind je dit een goede actie van Capcom, of vind je het allemaal maar overdreven? Laat het weten in de comments.