Street Fighter V servers hebben veel problemen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Street Fighter V servers hebben veel problemen

Vandaag is dan eindelijk de release van Street Fighter V, tevens onze Game van de Maand, maar de release loopt niet geheel vlekkeloos. Op diverse social media regent het klachten van gamers die niet online kunnen en de game zelfs niet kunnen opstarten.

De meest voorkomende foutcode is 2100d met de melding dat het niet mogelijk is om in te loggen op de servers van Street Fighter. Voor de mensen die de game al eens hebben opgestart is het alleen mogelijk om de singleplayer-functies te gebruiken. Ook wordt de progressie die je dan boekt niet opgeslagen en de verdiende in-game fight money ben je ook kwijt. Gamers die de game voor de eerste keer opstarten terwijl de servers offline zijn, kunnen Street Fighter V helemaal niet spelen, aangezien er eerst een online ID moet worden aangemaakt.

Capcom heet op Twitter al in een reeks Tweets laten weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen en dat ze met man en macht bezig zijn om deze op te lossen. De problemen lijken op zowel de PlayStation 4 als de pc voor te komen en het is nog onduidelijk wanneer alles het naar behoren doet.