Zombiemodus Call of Duty: Infinite Warfare onthuld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Zombiemodus Call of Duty: Infinite Warfare onthuld

Call of Duty is onder veel gamers een begrip. Binnen de Call of Duty-franchise wordt sinds Call of Duty: World at War om het jaar een speciale zombiemodus toegevoegd. Voor de fans van deze gamemodus is dat al een begrip op zichzelf. Voor Call of Duty: Infinite Warfare is er weer een nieuwe zombiemodus onthuld.

Sinds jaar en dag is het ontwikkelaar Treyarch die zich buigt over de zombiemodus. Al sinds World at War is het een terugkerend fenomeen en kent de gamemodus een grote schare fans. Nu is het voor het eerst dat een andere ontwikkelaar achter een Call of Duty-game zich aan de speciale gamemode waagt en Infinity Ward doet dat in stijl. Via de PlayStation Blog werd onthuld hoe de zombiemodus er in Infinte Warfare uit zal gaan zien. En waar een andere studio zich stort op de spelmodus zal er ook een andere weg ingeslagen worden. In Call of Duty: Infinite Warfare zal de zombiemodus anders aanvoelen dan alle voorgaande. Opvallend is dat David ‘The Hoff’ Hasselhoff zijn opwachting maakt als zombie in de vorm van de Spaceland DJ.

Waar er hiervoor voornamelijk erg serieuze omgevingen zijn gebruikt, is daar nu enigszins van afgeweken en zijn de zombies neergestreken in het discotijdperk, de jaren ’80. Onder de titel Zombies in Spaceland zijn de ondoden vooral te zien met afro’s, hanenkammen en in discokleding. Het avontuur speelt zich af in een pretpark met ruimtethema waarin vele attracties en vooral veel zombies te zien zijn. De hoofdrolspelers in dit geheel zijn vier acteurs die het verder willen schoppen dan de lokale toneelschool en zij zijn uitgenodigd door regisseur Willard Wyler om auditie te komen doen. De casting zal echter anders verlopen dan zij het in eerste instantie voor ogen hadden.

De zombiemodus Zombies in Spaceland maakt onderdeel uit van Call of Duty: Infinite Warfare en komt uit op 2 november voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.