Lenovo Legion Y520T

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Lenovo Legion Y520T

Zelf een pc bouwen is een hele uitdaging als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Veel gamers kiezen er daarom voor om een pc samen te stellen, maar ook dan moet je goed weten wat je in de kast stopt. Gelukkig is er altijd nog de optie om een kant-en-klare computer te bestellen, die je enkel hoeft aan te sluiten aan een monitor en het internet. In deze categorie testten wij de Legion Y520T van Lenovo.


Lenovo heeft een legio aan laptops en kant-en-klare desktops voor op kantoor of in de collegezaal, maar heeft sinds een aantal jaar ook een paar nieuwe productlijnen gericht op gamers. Hierin vinden we de Lenovo Legion Y-serie waar de Y520T ook onderdeel van is. De desktop die wij testten is gericht op de kleinere portemonnee. Het idee is dat je met deze toren voor een zo laag mogelijk bedrag alle games van dit moment kunt spelen. Wij checkten of dat gelukt is.

Specificaties

Op papier heeft de Legion Y520T alles in huis om de hedendaagse games goed te spelen. Met 8 GB RAM-geheugen moet je niet veel meer willen dan wat gamen. Ook is de SSD met 128 GB wat aan de kleine kant, waardoor je er net er net GTA V op kwijt kan naast je besturingssysteem en programma’s.

Gelukkig heb je wel genoeg opslag op de harde schijf van 1 TB, maar wanneer je games op deze schijf installeert, moet je rekening houden met langere laadtijden. Tot slot kunnen we opmerken dat er een nette GeForce 1050Ti in zit. Hiervan hoeven we geen 4K-beelden te verwachten, maar het moet over het algemeen de meest recente titels op 1080p toch met aardige kwaliteit op je beeldscherm tevoorschijn kunnen toveren.

  • 8 GB Ram DDR4
  • Intel Core i5-7400 (Intel Kaby Lake) @ 3,0 GHz
  • 128 GB SSD
  • 1 TB HDD 7200 rpm
  • GeForce GTX 1050Ti

Design

Wanneer je de toren voor het eerst ziet, springt meteen de strakke, stoere voorkant er uit. Zeker wanneer de pc aan staat en de lijnen worden versterkt met rood led-licht, krijg je meteen het idee dat er een krachtige game-pc staat te draaien. Dat draaien is overigens letterlijk, want de grote fan aan de voorkant van de kast licht ook rood op. Deze rode details zien we ook terug in de roosters waar lucht naar binnen wordt geblazen en de aan- en uitknop bovenop de kast.

Lenovo Legion 
 Pixel Vault

Het stoere uiterlijk aan de voorkant wordt doorgetrokken naar de bovenkant van de kast waar twee inkepingen zijn. De eerste is om de pc makkelijk op te kunnen pakken, de tweede is opnieuw een ventilatierooster. Aan de bovenkant naast de aan- en uitknop vinden we ook twee 3.0 USB-poorten voor het snel aansluiten van enige randapparatuur.

Afgezien van de grove voor- en bovenkant van de kast is de Legion Y520T een simpele, zwarte kast. Er is aan de zijkant niets aan speciaal design gedaan en ook is er geen ruit waardoor je naar de ingewanden van de pc kunt kijken. Wanneer je vanaf de zijkant naar de kast kijkt, bekruipt je snel het gevoel dat er een kunststof cover op de voor- en bovenkant is geklikt, om te verhullen dat we hier te maken hebben met een simpele zwarte Lenovo-kast. Wanneer je de pc onder je bureau hangt of op een vol bureau hebt staan, valt alleen de voorkant op.

Prestaties

We hebben een aantal recente titels getest op de Legion Y520T om te kijken wat je voor een beelden kunt verwachten tijdens het gamen en vooral: wat voor een frame rates. Alle tests zijn gedaan op 1080p en bij elke game zijn de hoogste, gemiddelde en laagst mogelijke instellingen getest.

FPS Legion Y520T 
 Pixel Vault

Wanneer we de meeste titels op voluit zetten, merk je meteen dat je tegen de grenzen van speelbaarheid aan gaat zitten. Bij GTA V, PUBG en Battlefield duikt de pc ruim onder de 60 frames per seconde, wat voor de meeste gamers toch wel een minimaal vereiste is. Op medium/normal setting gaat het al een stuk beter en zitten we tussen de 50 en 60 frames per seconde in met de games van nu. Op laag draait de pc alles.

Dit betekent dat dit echt een pc is die de games van nu prima draait, maar je geen grafisch vuurwerk gaat krijgen. Ook 1440p of 4k kun je vergeten. Een groter probleem zijn echter de titels die nog uit moeten komen. Zolang de consoles niet toe zijn aan een nieuwe generatie kun je de meeste games in ieder geval nog op de laagste stand spelen. De meeste games moeten immers ook draaien op de PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer deze over 2 à 3 jaar naar een nieuwe generatie gaan, gaat deze pc snel achter de feiten aanlopen.

Een Fortnite game-pc

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om deze kast als basis te nemen om over een paar jaar wat upgrades in te stoppen. Dit betekent wel dat je een beetje handig moet zijn, maar je kunt er natuurlijk een nieuwe videokaart in zetten. De GTX 1050Ti zit aan de onderkant van de huidige serie van GeForce, maar is een prima kaart waar je wel een paar jaar mee kunt doen. Zodra de games een grotere sprong voorwaarts maken, kun je er tegen die tijd een kaart van de nieuwe serie van AMD of NVIDIA in stoppen. Hoewel we van Lenovo niet in de kast mochten kijken, heeft ze benadrukt dat de pc gewoon valt te upgraden naar eigen inzicht. Of er ruimte is voor twee videokaarten in SLI-opstelling blijft echter de vraag.

Lenovo Legion Y520T

Als we heel streng kijken naar de Lenovo Legion Y520T, is het geen pc waarmee je klaar bent voor de komende vijf jaar. Het is echter een prima pc om nu mee te beginnen met gamen, want je kunt de games die nu in de winkel liggen gewoon spelen. Voor een adviesprijs van bijna 900 euro mag dat echter ook wel en wij adviseren deze pc dan ook alleen te kopen als je echt een plug-en-play systeem wilt, waar je even niet meer naar hoeft om te kijken en gewoon meteen wil beginnen met een potje Fortnite.