Spelen we dit jaar eindelijk de Lego Star Wars: The Skywalker Saga?

Vooruitblik
Jermaine van Haarlem op 3 februari 2022
Spelen we dit jaar eindelijk de Lego Star Wars: The Skywalker Saga?

Een Legodoos die ontploft

Nieuw jaar, nieuwe kansen zeggen we wel eens. Een game waar dit gezegde zeker voor geldt is  Lego Star Wars: The Skywalker Saga. De game werd namelijk al tig keer uitgesteld en we vroegen ons zelfs af of de game er nog wel zou komen. Nu het verhaal rondom de Skywalkers in de films afgerond is, kunnen we eindelijk zelf onze geliefde personages besturen door het decennialange durende verhaal.

In 2005 maakte we voor het eerst kennis met de Lego-versie van de prequel Star Wars-films. Daarin zagen we geinige poppetjes die in brabbeltaal het Star Wars-verhaal wisten te vertellen. Dit bleek een groot succes want niet veel later werd ook de originele trilogie onder handen genomen. Een aantal jaar later volgden er nog een paar levels rondom de sequel-films. Met The Skywalker Saga wordt voor het eerst alles samengevoegd en flink uitgebreid.

Waar gaat Lego Star Wars: The Skywalker Saga over?

In The Skywalker Saga krijgen we eindelijke alle negen films gebundeld waardoor we de hele saga kunnen spelen. In eerdere games werd de camera vaak op een vast punt gezet of werd de speler lichtjes gevolgd. In deze nieuwe game is het een third-person actiegame geworden en is de actie een stuk intenser dan voorheen. De levels zijn net als de films opgedeeld in trilogieën. Zo zijn er drie voorgaande verhalen, drie originele verhalen en drie vervolgverhalen. 

Als een echte Lego-game betaamt kun je met personages spelen die op dat moment in het verhaal nodig zijn, maar kun je ook kiezen voor een compleet andere aanpak. Zo kan het voorkomen dat je het met Darth Vader, Jar Jar Binks en Finn opneemt tegen Darth Maul. Ook zal er weer genoeg te verzamelen zijn voor de echte die-hards. Denk aan speciale stenen of extra’s in de vorm van cheats.

Wat weten we al van Lego Star Wars: The Skywalker Saga?

Een van de grootste nieuwe toevoegingen is het gevoel van vrijheid die je krijgt. Zo is er een Galaxy Map toegevoegd die steeds groter wordt naarmate je langs meer planeten komt. Je kunt vrij naar deze planeten reizen en eenmaal aangekomen zijn er verschillende missies te volgen. Zo zijn er hoofdmissies die elk op verschillende manieren afgerond kunnen worden, maar ook zijmissies om bepaalde spullen vrij te spelen.

Het gebruik van voertuigen is deze keer ook meer aanwezig dan voorheen. In eerdere games waren het vooral levels waar je een voertuig kunt gebruiken, maar in The Skywalker Saga kun je je er vooral mee verplaatsen. De toevoeging van een upgrade systeem zorgt ook voor een geheel nieuwe dynamiek. Zo zijn er Kyber Bricks te verzamelen die je kunt inzetten om klassen vrij te spelen. Denk hierbij aan: Jedi, Hero, Scavenger, maar ook Villain, Dark Side of Astromech Droid. Elke klasse heeft vier  unieke vaardigheden die je ook weer kunt upgraden. 

Waarom kijken we er naar uit?

Als grote Star Wars- en Lego-fan is dit een absolute no-brainer. De Lego-games staan erom bekend dat je flink wat uren kwijt bent om alles vrij te spelen. Normaal gezien gaat het hier dan om een bepaalde film of serie. Deze keer zijn er negen films te onderzoeken, maar ook driehonderd speelbare personages te vinden. Je bent dus wel even zoet. 

Naar welke trilogie kijk je het meeste uit om te spelen en welke personages wil jij als eerste vrijspelen? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit artikel