“Xbox One and a half” gaat volgens Spencer niet gebeuren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Xbox One and a half” gaat volgens Spencer niet gebeuren

Gedurende de Microsoft Build 2016 heeft Xbox topman Phil Spencer zich over allerlei dingen uitgelaten, ook over de geruchtmakende PlayStation 4.5. Hoewel ook hij aangeeft niet zeker te weten of deze console er ook echt gaat komen, heeft hij al wel aangegeven geen voorstander van deze strategie te zijn wanneer het om de Xbox One gaat.

Spencer heeft namelijk meer zijn zinnen gezet op grote veranderingen in de toekomst, geen lichte upgrades. Volgens hem is de Xbox One nu dan ook precies goed en hoeft er dan ook niet getornd te worden aan de console.

Ik been geen groot liefhebber van de Xbox One and a half. Als we voorwaarts gaan, wil ik dat we voortgaan in grote stappen. Volgens ons doet onze box het goed. Het presteert, het is betrouwbaar en de servers doen het goed. Als we ergens mee voorwaarts gaan dan wil ik, zoals ik al zei, dat het een substantiële verandering voor mensen met zich meebrengt, een upgrade.

Volgens Digital Foundry is het gerucht van de PlayStation 4.5 overigens al bevestigd. Volgens hen is deze console namelijk al geproduceerd door Sony’s R&D en bevat deze onder andere een betere GPU.