Wilhelmina gaat Nederland leiden in Civilization VI

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Wilhelmina gaat Nederland leiden in Civilization VI

Sid Meier’s Civilization VI laat je de mooiste rijken en naties bouwen, maar vooralsnog niet als Nederland. Daar komt met de komende uitbreiding Rise and Fall verandering in, want het poldermodel doet onder leiding van Wilhelmina zijn intrede.

Er komen verschillende nieuwe naties naar Civilization VI met de nieuwe uitbreiding Rise and Fall en nu is bekend dat ook Nederland daarbij zit. Via RTL Boulevard is bekend geworden dat Wilhelmina de Nederlandse natie in de 4x-game gaat aanvoeren. Ook keert de polder terug, een unieke stadsverbetering voor Nederland.

De polder is niet nieuw voor de Civilization-serie, deze zat ook in Civilization V: Gods and Kings. Daar kon Nederland op moeras landbouw bedrijven, waar bovendien extra voedsel mee verdiend werd. Het is nog even afwachten of dat in Civilization: Rise and Fall weer zo is, of dat er een andere vergelijkbare bonus voor bedacht is.

Rise and Fall is de eerste grote uitbreiding voor Civilization VI en komt uit op 8 februari. De uitbreiding draait om voorspoed en tegenslagen die beschavingen voor hun kiezen krijgen. Gezien de rol die Wilhelmina gespeeld heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog, past ze goed bij dit thema.