Twitch krijgt competitie van Steam.tv

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch krijgt competitie van Steam.tv

Valve heeft met Steam.tv een tegenhanger van de populaire streamingdienst Twitch gelanceerd. Het opmerkelijke hieraan is dat dit nogal stilletjes is gedaan. Dit deed Valve namelijk door op de site een livestream te zetten van het esports-toernooi van Dota 2, The International 2018.

Update: inmiddels is de site van Steam.tv alweer uit de lucht gehaald. Een vertegenwoordiger van Valve heeft gemeld dat men het eigenlijk nog niet mocht zien. Het livebeeld van The International 2018 was slechts bedoeld als test. Aangezien The International 2018 gepland staat van 20 tot en met 25 augustus is de kans groot dat er tegen die tijd meer duidelijkheid over Steam.tv komt.

Steam.tv moet de concurrentie aangaan met de grootmacht in livestreaming: Twitch. Waar laatstgenoemde enigszins een monopoliepositie in handen heeft wat betreft het streamen, zal het binnenkort niet meer de enige zijn op dat gebied.

Valve heeft natuurlijk al zijn optie om een game live te streamen via Steam zelf, maar Steam.tv schijnt net weer een stap verder te gaan. Zo kan er net als bij Twitch via een chatbalk met elkaar gesproken worden. Het verschil is echter dat er met Steam.tv een select groepje mensen tot de chat toegelaten kan worden. Dit groepje mensen kan zelf door de streamer gekozen worden. Dit is anders dan bij Twitch waar wildvreemde mensen met iemand mee kunnen kijken en in de chat kunnen reageren.

Voorlopig heeft Valve aangegeven nog geen verdere informatie te willen verstrekken over het platform.