Sony staat volgens Bethesda mods voor Fallout 4 en Skyrim niet toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony staat volgens Bethesda mods voor Fallout 4 en Skyrim niet toe

Na een lange periode van onzekerheid lijkt de reden voor de vertraging die de mod-ondersteuning voor Fallout 4 op de PlayStation 4 heeft opgelopen bekend. Volgens ontwikkelaar Bethesda is Sony de grote schuldige. In een verklaring laat Bethesda weten dat Sony onder geen beding het modden van games toestaat.

Bethesda nuanceert in de verklaring wel dat Sony problemen lijkt te hebben met het concept van het modden. Het feit dat gamers kunnen doen en laten wat ze willen met een game valt bij de Japanse gigant niet lekker. Vandaar dat Sony geen goedkeuring verleent voor het modden van Fallout 4 op hun systeem. Ook het modden van Skyrim Special Edition is volgens Bethesda hiermee van de baan voor de PlayStation 4-bezitters.

De ontwikkelaar benadrukt dat het de gang van zaken bijzonder betreurt. Bethesda staat bij gamers al geruime tijd bekend als de studio die het modden van zijn games aanmoedigt. Ook in dit geval had Bethesda het graag anders gezien. Tot groot ongenoegen van de studio moet het de optie tot modden voor de PlayStation-versies in de ijskast zetten. Mocht Sony toch nog tot inkeer komen, dan zal Bethesda de draad weer gaan oppikken, aldus de studio.