Rise of the Tomb Raider in 2016 naar pc en PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rise of the Tomb Raider in 2016 naar pc en PlayStation 4

Rise of the Tomb Raider, het vervolg op het uitstekend ontvangen Tomb Raider van Crystal Dynamics, zal in 2016 alsnog naar de PlayStation 4 en de pc komen. Dit liet uitgever Square Enix vandaag weten.

Hoewel de game in eerste instantie als een Xbox Exclusive werd aangekondigt werd al snel geopperd dat het wel eens om een zogeheten ’timed exclusive’ zou kunnen gaan, wat zoveel betekent dat deze exclusiviteit slechts tijdelijk zou zijn. Square liet later daarop weten dat de samenwerking met Microsoft inderdaad tijdsgebonden was. Vandaag is er dus door Square Enix een duidelijke bevestiging gekomen op het statement, door in een verklaring te laten weten dat de PlayStation 4-versie rond de feestdagen van 2016 zal verschijnen. De pc-versie komt wat eerder, al laat men niet meer los dan ‘vroeg in 2016′.

De timing van deze onthulling is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Square heeft er in dit geval voor gekozen om ruim een jaar te wachten met het aankondigen van de PlayStation 4 en pc-versie, maar ook ruim voor de release van de game op de Xbox One, gezien de game ook daar pas in november op verschijnt. Desalniettemin goed nieuws voor de Lara Croft-fans met een pc of een PS4.