Quantum Break komt ook naar pc

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Quantum Break komt ook naar pc

Hoewel ontwikkelaar Remedy Entertainment eerder aangaf dat de titel Quantum Break exclusief voor Xbox One zou zijn, ontstonden er al geruchten dat de titel eventueel toch ook een release zou krijgen voor de pc. Vandaag werden deze geruchten door de ontwikkelaar bevestigd.

Al eerder schreven we over de geruchten omtrent een pc-versie van de Xbox One-‘exclusive’, dankzij een Braziliaanse Rating website die een versie voor pc beschreef. Remedy Entertainment bleef hier in eerste instantie stil over, maar vandaag kwam toch naar voren dat er ook een pc-versie van Quantum Break zal verschijnen. Daarnaast doet de titel niet aan de huidige trend waarbij pc-games meestal later uitkomen; beide versies zullen namelijk op dezelfde dag een release krijgen.

Naast deze onthulling bracht de ontwikkelaar ook meer informatie naar buiten rondom de bundel van Quantum Break met de Xbox One. In Amerika gaat deze bundel weg voor de prijs van $349, wat doet vermoeden dat de prijs bij ons vergelijkbaar zal zijn, maar momenteel is dit niet zeker. In deze hardwarebundel zit in ieder geval een witte Xbox One met 500GB geheugen, een bijbehorende controller, een Xbox Live Gold-kaart voor 14 dagen, een downloadcode voor Quantum Break en de game Alan Wake inclusief DLC. De verpakking staat afgebeeld in onderstaand plaatje.

Quantum Break Xbox One Bundle

Quantum Break komt dus zowel voor pc als Xbox One en komt uit op 5 april 2016.