Project CARS 2 in ontwikkeling

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Project CARS 2 in ontwikkeling

Project CARS, de crowdfunded race-game van Slightly Mad Studios, ligt nog maar enkele weken in de winkels. Toch heeft de studio achter de game nu al een vervolg aangekondigd. De game zal verder bouwen op de solide basis die eerder dit jaar werd neergezet, met onder andere de mogelijkheid om ook off-road te racen.

Dat de game al zo vroeg in de ontwikkeling wordt aangekondigd, is niet heel vreemd. Net als met het origineel vraagt de studio ook nu weer het publiek om steun. Spelers en geïnteresseerden kunnen dan ook vanaf heden geld doneren via World of Mass Development, het forum dat door Slightly Mad ook wordt gebruikt als verkooppunt. Doneren kan in verschillende hoeveelheden, waarbij de minimale inleg 50 pond (of 72 euro) is. Spelers krijgen daarmee vroegtijdig toegang tot de game.

Zoals aangegeven wil Slightly Mad Studios doorbouwen op de solide basis die er met het origineel werd gelegd. De volgende zaken zijn momenteel al aangekondigd:

  • Grootste selectie banen – In totaal zullen er 50 locaties in de game zitten met verschillende variaties, wat zorgt voor 200+ race-tracks in de game. Nieuw daarbij zijn de locaties met ‘losse ondergrond’ zoals banen op modder, sneeuw en grind. Alle banen zullen op verschillende tijden in verschillende weersomstandigheden speelbaar zijn.
  • Grotere variatie motorsporten – Er zal een grotere variatie aan disciplines beschikbaar zijn in de game, waarbij het totaal nu op acht komt. Nieuw zijn onder andere de disciplines rallycross, hillclimb en touge. Daarnaast krijg je als speler toegang tot meer dan 200 voertuigen, verdeeld in 40 verschillende klassen.
  • Co-op carrière – Voor het eerst kan je ook samen racen als teamgenoten tijdens een race of bijvoorbeeld als co-piloot tijdens een rally. De risico’s zullen groter zijn, maar hetzelfde geldt voor de opbrengsten.
  • Naadloos in verbinding staan – De scheiding tussen online en offline zal nog kleiner zijn. Tijdens Online Track Days kan je samen met spelers van over de hele wereld racen tijdens speciale events, maar ook gezellig kletsen over de mooiste wagens en tracks. Ook kunnen spelers de rol van AI’s overnemen tijdens je solo-races.
  • Pro Esports Racing  Esports gaat een belangrijker onderdeel worden in Project CARS 2, door verbeterde online matchmaking en ranking. Ook kan je zelf online racing kampioenschappen opzetten en races zelf uitzenden en bekijken.

Er is nog geen releasedatum bekend voor Project CARS 2. Wel weten we dat de game beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 4, Xbox One, Steam OS en Windows. De bèta van de game is enkel op Windows te spelen. Benieuwd naar onze review van het origineel? Die lees je hier.