Ontwikkelaar X-COM introduceert spiritueel opvolger Phoenix Point

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ontwikkelaar X-COM introduceert spiritueel opvolger Phoenix Point

Julian Gollop, een van de ontwerpers achter X-COM: Apocalypse, is met zijn studio Snapshot Games bezig aan een spirituele opvolger van X-COM. De game gaat Phoenix Point heten en moet ergens in het vierde kwartaal van 2018 het levenslicht zien.

Hoewel Snapshot Games Phoenix Point pas vandaag onthulde, werkt het team al meer dan een jaar aan de game. Het is eigenlijk ook niet de eerste keer dat we ervan horen; een jaar geleden werd er een teaser op het internet gegooid, maar verder werd er nog niks bekendgemaakt. Het gaat om een turn-based strategy game die spelers in de schoenen plaatst van de leden van de wereldwijde organisatie Phoenix Point. Deze organisatie werd kort na de Tweede Wereldoorlog gevormd en is gebaseerd op sleeper cells (een groep van ‘slapers’ die ‘wakker worden’ wanneer ze nodig zijn). Wanneer de wereld in de problemen is, zouden deze samen kunnen komen om deze problemen te beëindigen.

In de game zal de mensheid zich verdeeld hebben in drie facties die elk een eigen visie hebben op het oplossen van het probleem. Als speler kun je zelf kiezen of je hen wilt helpen, negeren of dat je een diplomatische relatie met hen aangaat. Wat je ook wilt: aan jou de keuze. De ontwikkelaar is een crowdfund-actie begonnen op Fig, om zo geld te krijgen en het project te optimaliseren. Phoenix Point zal ergens in het vierde kwartaal van 2018 uit moeten komen voor de pc.