Iwata wordt mogelijk verzocht op te stappen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Iwata wordt mogelijk verzocht op te stappen

Het lijkt erop dat Nintendo voor een derde achtereenvolgend jaar verlies zal lijden. Daardoor blijkt dat Iwata misschien moet vrezen voor zijn baan: Nintendo’s board of directors heeft aangegeven steeds minder vertrouwen te hebben in de president van Nintendo.

De kritiek op Satoru Iwata groeit bijna elke dag: steeds minder mensen hebben er vertrouwen in dat de huidige president van Nintendo het voor elkaar kan krijgen om het bedrijf uit de aanhoudende problemen te krijgen. Niet alleen de pers of de fans zijn kritisch: verschillende zeer grote investeerders zetten hun vraagtekens bij de richting die Nintendo op gaat en ook Nintendo’s board of directors lijkt z’n twijfels te hebben. Het vertrouwen van de board of directors is gedaald van krap 93% tot 77%. Het ziet er niet naar uit dat Nintendo zichzelf binnenkort uit de problemen weet te krijgen, dus te verwachten is dat het percentage nog meer zal dalen. In juni volgt de jaarlijkse assessment voor Nintendo’s president: op deze koers ziet het ernaar uit dat de Japanse gigant binnenkort over een nieuwe president zal beschikken.

Het fiscale jaar van Nintendo eindigde gisteren, op 31 maart. Men verwacht dat Nintendo een verlies moet rapporten van 35 miljard Yen, wat in feite een verbetering zou zijn over het verlies van vorig jaar wat terecht kwam op 36,4 miljard Yen.

Ondertussen lijken steeds meer investeerders zich zorgen te maken. Een investeerder uit Hong Kong heeft Nintendo het advies gegeven om zich in de mobiele-games markt te begeven, waarop Nintendo het advies negeerde en zei: “zijn er bedrijven die smartphone-games maken die consistent hoge inkomsten verdienen?”. Als er één bedrijf is die dat kan, dan is het Nintendo wel.