inXile vraagt crowdfunding voor nieuwe Wasteland-game

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
inXile vraagt crowdfunding voor nieuwe Wasteland-game

Een RPG in een apocalyptische wereld is spelers goed bevallen in Wasteland 2 en daarom hebben de makers besloten dat het tijd is voor een deel 3. Net als deel twee wordt de game gemaakt met behulp van een crowdfunding campagne en wordt er een beroep gedaan op de vrijgevigheid van donateurs.

Op Twitter maakte de ontwikkelaar inXile Entertainment bekend bezig te zijn met een nieuw deel binnen de Wasteland-serie. Volgende week gaat de crowdfunding campagne via Fig van start.

In een persbericht licht de ontwikkelaar toe wat Wasteland 3 voor nieuws aan de apocalyptische horizon heeft. Uiteraard is het weer een tactische game met turn-based gameplay, waarin ook multiplayer co-op mogelijk is. Dat niet alleen: je kunt asynchroon met een vriend of vriendin de Wasteland verkennen. Verder komt er geen centrale Ranger Base in het spel, van waaruit missies gepland worden.

Het eerste deel van Wasteland was een MS-DOS-game en stamt uit 1988. Dit eerste deel heeft in 2013 een remake gekregen en van daaruit is de sequel Wasteland 2 gemaakt door inXile.