Gerucht: Microsoft bezig met testen ‘diverse prototypes Xbox’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Microsoft bezig met testen ‘diverse prototypes Xbox’

Volgens The Verge heeft een betrouwbare bron laten weten dat Microsoft bezig is met het testen van ‘diverse prototypes van de Xbox’. Enkele van deze prototypes zouden zelfs modulair zijn en zouden middels hardware-upgrades kunnen worden geoptimaliseerd.
Het nieuws van The Verge heeft een behoorlijk aparte timing, gezien het rechtstreeks volgt op het nieuws van de geruchtmakende PlayStation 4.5 met de codenaam NEO. The Verge zou contact hebben gehad met bronnen die up to date zijn met de plannen van Microsoft. Deze bronnen wisten dan ook te melden dat er onder de prototypes ook modulaire varianten zouden zitten die net als een pc upgradable zouden zijn.

Het meest frappante aan dit nieuws lijkt het feit te zijn dat het enigszins in tegenstelling staat tot de uitspraken die Xbox-topman Phil Spencer onlangs heeft gedaan. Gedurende Build 2016 liet Spencer namelijk weten geen interesse te hebben in een ‘Xbox One and a half’, waarmee hij aan wilde geven niets te voelen voor een getweakte versie van de console. Wel heeft Spencer te kennen gegeven ooit te willen werken aan een console die wat meer de kant van een gaming pc op gaat, doelende op verwisselbare componenten. Dit zou alleen niet van toepassing zijn op de Xbox One. “Je zult nooit je Xbox One met een schroevendraaier moeten openen om deze te upgraden”, aldus Spencer.

Tot dusver valt te concluderen dat deze prototypes dan ook niet voor een nieuwe Xbox One zijn, al trekken de onlangs gelekte documenten van FCC-aanvragen dat misschien weer in twijfel. Uit deze documenten viel op te maken dat Microsoft twee aanvragen voor nieuwe apparaten de deur uit heeft gedaan. De apparaten zouden vergezeld zijn van de gebruiksaanwijzing van de huidige Xbox One, wat weer doet vermoeden dat Microsoft toch bezig is met nieuwe modellen van de console.