Gerucht: Is Microsoft bezig met nieuwe modellen Xbox One?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Is Microsoft bezig met nieuwe modellen Xbox One?

Enkele aan het licht gekomen documenten doen vermoeden dat Microsoft twee nieuwe modellen van hun console, de Xbox One, in de planning heeft zitten. NeoGAF-gebruiker ekim postte eerder op de dag de documenten. In deze documenten zijn de aanvragen richting de FCC terug te vinden.

Hoewel deze aanvragen natuurlijk geen garantie bieden, lijken ze wel te duiden op twee nieuwe types Xbox One. De FCC (Federal Communications Commission) is een instantie waar iedereen die een apparaat met draadloze functies op de markt wil brengen goedkeuring aan dient te verlenen. Microsoft lijkt twee aanvragen de deur uit te hebben gedaan, slechts bekend onder modelnummer 1682 en 1683. Wanneer de aanvragen beter worden bekeken, blijkt dat deze apparaten vergezeld worden door User Manual 1525, de gebruiksaanwijzing van de originele Xbox One.

untitledumukk

Wat de aanvraag misschien nog interessanter maakt, is de datum waarop Microsoft heeft aangegeven dat alles openbaar gemaakt mag worden, namelijk 25 juni. Dit zou dus kunnen betekenen dat Microsoft gedurende de E3 van dit jaar de nieuwe modellen uit de doeken gaat doen. Gedacht wordt aan een Slim-versie, wat wel in de lijn der verwachtingen staat. De Xbox 360 kreeg ook eenzelfde metamorfose.