Gerucht: Bethesda onthult Prey 2, Wolfenstein 2 en Skyrim-remaster op E3

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Bethesda onthult Prey 2, Wolfenstein 2 en Skyrim-remaster op E3

Kort voor de E3 draait de geruchtenmolen op volle snelheid. De meest recente geruchten gaan over de presentatie van Bethesda, waarbij de ontwikkelaar/uitgever verschillende nieuwe titels zou aankondigen. Zo zou de studio Prey 2 opnieuw aankondigen, Wolfenstein 2 en ook een remaster van The Elder Scrolls V: Skyrim. 

De geruchten zijn afkomstig van Shinobi602, die wel vaker met geruchten op de proppen komt die vaak dicht bij de waarheid liggen. In de meest recente aflevering van H.A.M. Radio Podcast vertelt Shinobi over de aankomende presentatie van Bethesda tijdens de E3. Daarbij komen verschillende titels aan het woord, waaronder Prey 2. Hierover geeft hij aan dat “de Prey 2-reboot zeker aanwezig zal zijn”. De game zou echter niet meer de naam Prey 2 dragen en volledig opnieuw zijn opgebouwd met nieuwe gameplay, vergelijkbaar met System Shock.

Dat volgde Shinobi op door te zeggen “dat hij verwacht dat er een remaster in welke vorm dan ook zal zijn”. Om welke game het precies zou gaan, wordt in de podcast niet duidelijk, maar volgens het Duitse GamePro zou het om The Elder Scrolls V: Skyrim gaan voor de PlayStation 4 en Xbox One. Een andere insider, Enter The Dragon Punch, gaf op NeoGAF aan dat deze informatie correct is en dat de remaster alle DLC zou bevatten, verbeterde graphics en net als Fallout 4 mods, mogelijk op basis van hetzelfde systeem.

Eurogamer lijkt hier nog een schepje bovenop te doen en zegt dat het heeft begrepen dat deze geruchten kloppen. Daarnaast zou er volgens de site een sequel voor Wolfenstein: The New Order en The Evil Within worden aangekondigd. Hoeveel er precies van de geruchten klopt horen we aanstaande zondag; dan geeft Bethesda namelijk een presentatie in Los Angeles.