Gearbox klaagt 3D Realms aan om nieuwe Duke Nukem

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gearbox klaagt 3D Realms aan om nieuwe Duke Nukem

Duke Nukem ontwikkelaar Gearbox heeft een aanklacht ingediend tegen 3D Realms en Interceptor Entertainment vanwege het onrechtmatig gebruik van de Duke Nukem titel. Intercepter Entertainment zou naar verluidt aan de nieuwe game in deze serie werken: Duke Nukem: Mass Destruction.

Duke Nukem: Mass Destruction zou morgen onthuld worden, was de verwachting. Een aantal weken geleden werd de teaserwebsite alloutofgum.com al gelanceerd, verwijzende naar een bekende one-liner van Duke Nukem.

Er werd gedacht dat Gearbox zijn toestemming had gegeven aan Duke Nukem: Mass Destruction, maar nu claimen ze toch dat het gebruik van de merknaam onrechtmatig is. ”Blijkbaar heeft 3D Realms na het verkopen van het Duke Nukem-IP aan Gearbox in 2010 geprobeerd om anderen te overtuigen dat de verkoop nooit heeft plaatsgevonden,” zo staat in de aanklacht.

In de aanklacht is een document opgenomen waarin Scott Miller en George Broussard van 3D Realms toegeven inbreuk te hebben gemaakt op het merkrecht. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn en hoe het staat met de toekomst van Duke Nukem: Mass Destruction is nog niet bekend.