Final Fantasy XV officieel doorgeschoven naar 29 november

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy XV officieel doorgeschoven naar 29 november

Nadat er gisteren al hardnekkige geruchten waren over een uitstel van Final Fantasy XV, is dit uitstel vandaag bevestigd door Square Enix. De RPG zal nu op 29 november in de winkels liggen.

In een statement van ontwikkelaar Square Enix wordt duidelijk dat ze het ontwikkelteam meer tijd wilden geven om zaken op te poetsen:

De nieuwe datum geeft de ontwikkelteams meer tijd om dingen verder te polijsten en meer kwaliteitstesten uit te voeren, zodat de realiteit van de game overeenkomt met de verwachtingen van zowel de fans als de creatieve teams.

In een video van regisseur Hajime Tabata, die hier boven te bekijken is, verontschuldigd het hoofd van de ontwikkelteams zich voor het uitstel:

Vanaf het moment dat we aan dit project begonnen, was het onze visie om een niveau van vrijheid en realisme te ontwikkelen zoals nog nooit eerder binnen de serie is gezien. Spijtig genoeg hebben we een beetje meer tijd nodig om deze visie af te leveren en zijn er van overtuigd dat deze nieuwe datum ons helpt om dit te kunnen doen. Als regisseur en hoofd van dit project wil ik persoonlijk mijn verontschuldigingen aanbieden voor de extra wachttijd. Als een team willen we met Final Fantasy XV een niveau van perfectie nastreven die onze fans verdienen. We hopen op jullie begrip.

We zullen dus twee maanden langer moeten wachten op de release van Final Fantasy XV. De releasedatum van de bijbehorende film, Kingsglaive: Final Fantasy XV, zou niet in het geding komen volgens Square Enix.