Eerste Xbox-games op Xbox One? Misschien ooit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eerste Xbox-games op Xbox One? Misschien ooit

Eigenaars van de Xbox One kunnen binnenkort (bijna) al hun Xbox 360-games op hun gloednieuwe console spelen. Xbox head honcho Phil Spencer ziet het in ieder geval ook wel zitten om games van de eerste Xbox speelbaar te krijgen.

Met de aankondiging dat de Xbox One de games van de Xbox 360 zal draaien waren veel Microsoft-fans in hun nopjes, maar het kan misschien nog beter dan dat. De mogelijkheid om 360-games op de Xbox One te spelen is vanwege een soort van 360-emulator die draait op de Xbox One. Volgens die logica zou het theoretisch ook mogelijk moeten zijn om hetzelfde te doen voor de games van de eerste Xbox. Volgens Phil Spencer van Xbox is het zeker niet onmogelijk. Hij reageerde op een Tweet van een fan die vroeg of dat mogelijk ooit gaat gebeuren. Hij reageerde positief, maar vermelde dat ze één horde tegelijk willen nemen.

“Dat is iets wat ik het backwards-compatible team ook regelmatig heb gevraagd, maar we zetten onze zinnen eerst op het backwards-compatible maken van de 360-games.”

Met alle remakes die voor de Xbox 360 en Xbox One inmiddels zijn verschenen is het afvragen of dat nog wel de moeite waard is om te doen, maar als Microsoft die mogelijkheid zou implementeren zou het iets zijn wat veel goodwill van de fans zou ontvangen.